2021. Április 12. Hétfő  Gyula

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Több mint 170 millió forintot szán idén a közút a megyei utak felújítására

Idén közel 173,4 millió forintot fordíthat a Magyar Közút Zrt. a Bács-Kiskun megyei utak felújítására. 2021-ben összesen 6100 tonna melegaszfalt és 540 tonna hidegaszfalt beépítését tervezik a kezelésükben lévő közúthálózaton.

A kedvező időjárási helyzet miatt hamarosan országszerte, tehát Bács-Kiskun megyében is kinyitnak a melegaszfaltkeverő telepek, így rövidesen a tartósabb lokális javítási munkákra tudja helyezni a hangsúlyt a Magyar Közút Zrt. Jelenleg még csak ideiglenes, hidegaszfaltos javításokat tudnak végezni, ha száraz az időjárás és a hőmérséklet 0 fok feletti. A társaság a megyei gyorsforgalmi hálózatot, a településeket összekötő fő- és mellékutakat, illetve ezen utak településeken átvezető szakaszait kezeli, minden más út a helyi önkormányzatok kezelésében van.

Kecskemét térségében az 5-ös út, a Dunaföldvári út, az 54-es és 44-es út, a Ceglédi út, a 445-ös északi elkerülő és a Halasi út, valamint a Ménteleki út, a Hetényi út, a Könyves Kálmán körút, a Ballószögi út, a Helvéciai út, a Szentkirályi út és a Pákapusztai út tartozik a Magyar Közút kezelésébe.

Közlésük szerint az útellenőri szolgálatuk folyamatosan, ütemezetten járja Kecskemét térségében is valamennyi kezelésünkbe tartozó állami közutat. Tőlük, illetve a társszervek és a közlekedők jelzései alapján, valamint az utak szerepe alapján ütemezik be a munkákat és folyamatosan dolgoznak a burkolathibák javításán, első körben a főutakon, majd a mellékutakon, végül a bekötőutakon. Az azonnali beavatkozást igénylő úthibákat, melyek a forgalom biztonságát veszélyeztetik, azonnal javítják, vagy ideiglenesen táblázással hívják fel a közlekedők figyelmét.

Bács-Kiskun megyében idén összesen 6100 tonna melegaszfalt és 540 tonna hidegaszfalt beépítését tervezik. Ezekre a munkákra közel 173,4 millió forintot fordíthatnak az előre meghatározott központi állami költségvetési forrásból.

Élő adás