2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Török delegáció látogatott az iparkamarába

Szerdán délután török delegáció tett látogatást a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A szakmai találkozó a „Lehetőségek keresése és hidak építése az autóiparban Törökország és az EU között” című nemzetközi pályázat keretében jöhetett létre. A projekt során január 22-e és 25-e között az iparkamara koordinálásával vesznek részt szakmai programokon a török vendégek.

A 12 hónapos pályázat első időszakában 100 török vállalkozó szakértői tréningen vett részt. A szakmai anyag része volt egyebek mellett az EU közösségi joganyaga, de a külkereskedelmi folyamatokat is megismerhették a résztvevők. A képzést követően a kiválasztott vállalkozók 2019 decemberében ellátogattak Lengyelországba, a pályázat másik EU partnerországába. 2020 januárjában pedig Magyarországra érkeztek. Hazánkban kizárólag Kecskeméten tesznek látogatást. A négy napos találkozót a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara koordinálja.

A program során a delegáció tagjai 40 magyar üzletemberrel találkoznak. A gyárlátogatások alkalmával lehetőség nyílik a tapasztalatcserére, a szaktudás átadására, sőt partnerségi megállapodások is születhetnek a nemzetközi pályázatnak köszönhetően.

A program záró eleme egy törökországi látogatás lesz 2020 februárjában. A tervek szerint a hét magyar autóipari vállalkozó a Kecskeméten kialakított üzleti kapcsolatokat egy partnerségi megállapodással zárja.

Élő adás