2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Továbbra is védeni kell az időseket - videóval

Továbbra is védenünk kell az időseket, annak ellenére, hogy folyamatos az enyhítés az országban. A koronavírus még mindig jelen van, így a szépkorúak még mindig veszélyben vannak. Hogy miért, arról dr. Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyugalmazott főosztályvezetője beszélt a Kecskeméti Televíziónak.

Szép sorban vezetik be az enyhítéseket Magyarországon. A koronavírus miatti szigorú szabályozások, bezárások után mindenki örül annak, hogy lassan újraindulhat az élet hazánkban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk, továbbra is vigyáznunk kell magunkra, társainkra, de leginkább az idősekre. Rájuk a legveszélyesebb ugyanis a vírus, és nem csupán a korona, hanem minden más betegség is, hiszen a szépkorúak szervezetének védekezőképessége lelassul.

– Mivel a szervezet lassabban reagál, ezért sajnos a kórokozók lépéselőnybe kerülnek a szervezet védekezőképességével szemben – magyarázza Ócsai Lajos.

Ezért súlyosabb a fertőzések lefolyása az időseknél, de számukra még az is veszélyesebb lehet, ha kórházba kerülnek.

– Sokkal gyakrabban kapnak kórházi fertőzéseket is. A kórházakban baktériumflórájával egy fiatalabb szervezet meg tud birkózni, egy idősödő szervezet számára ez lényegesen nehezebb – tette hozzá az Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyugalmazott főosztályvezetője.

Fontos tehát, hogy továbbra is védjük az idősebb generációt, még akkor is, ha véget ér a koronavírus járvány.

Élő adás