2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Új időszámítás a buszközlekedésben

Késő buszok, kimaradó járatok, udvariatlan sofőrök. Néhány indok azok közül, amelyek miatt Kecskeméten január 1-je óta már nem az egykori DAKK-jogutód Volán látja el a tömegközlekedéssel kapcsolatos feladatokat. De vajon hogyan startolt az új szolgáltató? Az Inter Tan-Ker Zrt-vel kapcsolatos tapasztalatokat a Kecskeméti Televízió stábja gyűjtötte össze.

Széchenyi téren várakozó utasokat kért arra csütörtökön a Kecskeméti Televízió stábja, hogy foglalják össze a buszozással kapcsolatos idei élményeiket. A véleményekre Hajdu Márton, az ITK Holding Zrt. kommunikációs vezetője reagált.

A váltás természetesen nem volt teljesen zökkenőmentes. Az új szolgáltató, az Inter Tan-Ker Zrt. és a Kecskeméti Közlekedési Központ az elmúlt napokban sokat dolgozott ezek elhárításán. A buszok késéséért persze sokszor a kialakuló torlódások a felelősek. Ezeket nem lehet pontosan belekalkulálni a menetrendbe. A sofőrök ennek ellenére igyekeznek tartani az előírt időpontokat. Műszaki problémák is előfordulhatnak, de a cég azonnal igyekszik ezeket is orvosolni. A technikai részletek mellett az utazás kényelmességére is igyekszik figyelni a szolgáltató.

– Számos olyan észrevétel van, amely az utasoktól érkezett és már ki is tudtunk javítani – mondta el Hajdu Márton. – Ezért kerültek ki például a leszállásjelző gombok nyomva tartására vonatkozó kis matricák, hogy hosszabban kell nyomva tartani a gombokat. Továbbra is szeretném kérni ezeket az észrevételeket, illetve az utasok együttműködését abban, hogy a buszoknak a teljes terjedelmét használjuk. Tehát például ha valaki felszállt, akkor igenis menjen beljebb, a 3. ajtóig használjuk ki a helyeket annak érdekében, hogy minél többen felférhessenek.

Az Inter Tan-Ker Zrt. folyamatosan figyeli a buszok zsúfoltságát is. Már most újabb MAN csuklós buszokat készít elő a cég annak érdekében, hogy az érintett vonalakon szolgálatba állítsa azokat. Így a felmerülő igényekre szinte azonnal képesek lesznek hatékony választ adni. A kecskemétiek mindebből annyit vesznek majd észre, hogy kényelmesebben elférnek a járatokon.

A teljes anyag itt tekinthető meg:

Élő adás