2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A japán nagykövet is részt vett a cseresznyefa ültetésen

A Kecskeméti Szent László Lions Club jóvoltából újabb japáncseresznye fával bővült a II. Rákóczi Ferenc Iskola előtti Aamori park. Őexc. Sato Kuni asszony, Japán magyarországi nagykövete is megtisztelte jelenlétével az eseményt. 

A nagykövet asszonyt az iskola növendékei, kis műsorral köszöntötték, majd Király József ismertette nagykövet asszonnyal a park rövid történetét. A nagykövet asszony rövid köszönő beszédét követően a fát a Szent László Lions Club senior tagjai és fiataljai, a Leok közösen ültették el.

Az Aomori park megálmodására még 2012 áprilisában került sor, alkalmat adva arra, hogy a Szent László Lions Club részvétét és egyben partnerségét is kifejezze az 1 évvel azelőtt történt japán földrengés és cunami áldozatai és hozzátartozói számára. A Sakura ünnep idején a japán nép iránti tisztelete jeléül a klub 35 cseresznyefát ültetett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola elé akkor. A programot a Kecskemét-Aomori Baráti Kör is támogatta. A cseresznyefa-ültetésen őexcellenciája Ito Tetsuo, Japán akkori magyarországi nagykövete is részt vett.

Kecskemét közgyűlése a klub kezdeményezésére 2015 novemberében döntött arról, hogy a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtti park Aomori nevét viselje, mely 1994 óta Kecskemét partnervárosa. Így 2016 tavaszán egy kis ünnepség keretében őexc. Kosuge Junichi nagykövet úr és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony a japán testvérváros: Aomori nevére keresztelte a gondozott parkot, majd elültettek egy újabb japán cseresznyefát.

2017 áprilisában újabb 13 fával bővítették a parkot egy a Városi Támogatási Programon elnyert pályázatnak köszönhetően. őexc.Kosuge Junichi úr Japán magyarországi nagykövete is megtisztelte az eseményt.

Ma a park már több, mint 50 fával büszkélkedhet. A szervezők remélik, hogy az így elültetett fák virágszirmai sok kecskemétinek hoznak majd szerencsét és boldogságot!

(Forrás: Szent László Lions Club)

Élő adás