2020. Június 2. Kedd  Anita, Kármen

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Újabb két útépítés lesz Hetényegyházán

Újabb két utca kap aszfaltburkolatot Hetényegyházán. Molnár Pál önkormányzati képviselő elmondta, a Móricz Zsigmond és a Pajtás utcákon zajló beruházásokkal együtt az elmúlt években immár másfél milliárd forintot költöttek útfejlesztésre.

Újabb állomásához érkezett a néhány éve felgyorsult útépítési hullám Hetényegyházán. A fejlesztési folyamat 2015-ben lendült fel, amikor 4 milliárd forintos rendkívüli kormánytámogatást kapott Kecskemét közútfejlesztésre. Ebből csak a hetényegyházi lakossági önerős útépítésekre 1,3 milliárd forintot juttatott akkor a városvezetés, így számos utca kapott új aszfaltburkolatot. Azóta saját önkormányzati források bevonásával újabb utak is elkészültek, most pedig a Móricz Zsigmond és a Pajtás utca fejlesztése van napirenden, mintegy kilencvenmillió forint értékben – mondta el Molnár Pál, a városrész önkormányzati képviselője.

A Móricz Zsigmond utca teljes hosszában és a Pajtás utcának a még nem leaszfaltozott része fog megépülni. A munkák várhatóan március végén fejeződnek be, addig kérik a helyi lakosok megértését és türelmét.

Molnár Pál elmondta, a Móricz Zsigmond utca fejlesztése azért nagyon fontos, mert több intézmény is található nyomvonalán, például a hetényegyházi kisiskola és a Naplemente Idősek Klubja.

A képviselő azzal zárta gondolatait, hogy nagy lépésekben zárkózik fel Hetényegyáza a közterületi fejlesztések vonatkozásában. Még ebben az évben megújul például a hetényi kerékpárút középső szakasza, és zajlik a település autópálya-bekötésének előkészítése is, ami azt jelenti, hogy az északi elkerülőhöz való csatlakozás is belátható közelségbe került.

Élő adás