2020. Január 20. Hétfő  Sebestyén

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Újabb térfigyelő kamerák kerülhetnek ki Kecskemétre

Két új területre kerülhet térfelügyeleti kamerarendszer a jövőben.  A népmese játszótér, az Apponyi Albert tér - Hosszú u. - Hoffmann János u. térségének lakói örülhetnek, amennyiben a csütörtöki közgyűlés kedvezően dönt. A harmadik tervezett helyszínre a rendőrség kamera helyett traffipaxos kitelepüléseket vállalna.

2019-ben, a Kecskemét Közlekedéséért Közalapítvány közreműködésével ismét lehetőség nyílik térfelügyeleti kamerarendszerek telepítésére. Az önkormányzat, a Kecskeméti Rendőrkapitányság és a közalapítvány, a lakossági igények figyelembevételével, három helyszínt fejlesztési lehetőségeit vizsgálta meg.

A város három új kamerarendszerének tervezett helyszíne csütörtöki közgyűlés elé kerül véleményezésére. A térfelügyeleti kamerarendszer telepítés közbiztonsági és bűnmegelőzési szempontból is szükséges, így igen nagy a valószínűsége, hogy a népmese játszótér (Hankovszky liget, Hunyadiváros), Apponyi Albert tér - Hosszú utca - Hoffmann János utca lakói örülhetnek a fejlesztésnek.

A harmadik területre, a 445-ös számú út 5-ös főúttól az M5 autópálya felé vezető szakaszára a rendőrség nem javasolja kamerarendszer telepítését, ugyanis véleményük szerint az ott kihelyezett kamera egyrészt nem alkalmas a gyorshajtás csökkentésére, másrészt az adatátvitel és az áramellátás sem biztosított ezen a helyszínen. Viszont a rendőrség vállalná, hogy havi ütemterv szerint, visszatérő jelleggel, két helyszínen sebességellenőrzést végeznek az említett útszakaszon.

Élő adás