2020. Május 27. Szerda  Hella

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

V. Kecskeméti Kétkarikás Kritérium Verseny – Még hosszabb, még gyorsabb, még izgalmasabb!

A Kecskeméti Első Sor Egyesület ötödik alkalommal rendez kerékpárversenyt Kecskemét belvárosában. Szeptember 22-én a pénzdíjas futamok mellett gyermek és utánpótlás futamokat is láthat a közönség.

Olyan nagy sikere volt a Kecskeméti Katona József Színház szomszédságában megrendezett négy Kétkarikás Sprintversenyek, hogy idén a szervezők gondoltak egy nagyot: legyen még nagyobb a kihívás, legyen még hosszabb és gyorsabb a pálya, legyen még nagyobb és látványosabb a mezőny!

Hogy mindez miden elemében megvalósuljon, a szervezők beillesztették a versenyt az MKSZ - Kométa Kritérium Liga országos sorozatába. Ennek köszönhetően szeptember 22-én az eddiginél is jóval több igazolt kerékpáros méri össze tudását a helyi Szeleshát Birtok Kecskeméti ES országúti kerékpárosaival, akik ebben a szezonban is rengeteg érmet szereztek az országos versenyeken.

Lehet tehát szurkolni a hazai srácoknak (aki valakinek a fia, unokája, barátja, szomszédja, osztálytársa…), de emellett hatalmas családi élményt kínál a nap. Ugyanis a pénzdíjas futamok mellett a kicsiknek és családjaiknak is kedveskednek a szervezők a gyermek és utánpótlás futamokkal.

A Szeleshát Birtok Kecskeméti ES csapatának bringásai nagy létszámban neveztek és sikeresen szerepeltek az idény utolsó országos bajnokságán múlt hét végén Békéscsabán. Erről ITT írtunk!

De mi is az a kritérium verseny?

Lezárt utcai körpályán zajló verseny, a pályaversenyekhez hasonlóan általában 6–40 kört kell megtenni egy 1–3 km hosszú pályán. Kecskeméten 930 méter hosszú egy kör, így a nézők egy pillanatra sem maradnak izgalmak nélkül, hiszen 1,5-2 percenként elszáguld előttük a mezőny, benne azokkal, akiknek szurkolnak.

A rajt/cél terület a kecskeméti Katona József Színház tőszomszédságában lesz, és a Batthyány utca-Dobó krt-Deák Ferenc tér-Lechner Ödön utca-Lestár tér vonalán fog haladni.

A leggyorsabb bringás elnyeri a Hírös Város Bajnoka címet, mellette pedig pénzdíjazásban is részesül!

A részletes kiírás ITT

 

 

 

Kecskemét percről percre

Élő adás