2020. Június 2. Kedd  Anita, Kármen

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Védőoltások támogatására lehet pályázni

A Városi Szociális Közalapítvány Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával nehéz szociális helyzetben élő gyermekek és idős személyek részére pályázatot ír ki.

A pályázat az alábbi védőoltásokra terjed ki:

-Bárányhimlő elleni védettséghez 2 oltás szükséges.

A varicella (bárányhimlő) elleni oltás a fertőzés esélyét jelentősen lecsökkenti, vagy a betegség sokkal enyhébb lefolyásban jelentkezik, a szövődmények megelőzhetők. Beadását olyan fogamzóképes korú nők esetén is érdemes megfontolni, akik vérvizsgálattal igazoltan nem estek át a fertőzésen (a terhesség korai szakaszában a bárányhimlő súlyos magzati fejlődési rendellenességeket okozhat).

-Tüdőgyulladás elleni védelem kialakításához életkortól függően 1-3 oltás szükséges. A csecsemők védőoltását az Állam biztosítja az életkorhoz kötött kötelező védőoltási rend keretében. A felnőtt veszélyeztetettek és időskorúak védőoltása önköltséges, ezt a költséget a Közalapítvány átvállalja. A különösen veszélyeztetett rétegeknek ajánlott a védőoltás beadatása azoknak, akiknek károsodott vagy gyenge az immunrendszerük, valamint tüdő- és szívbetegségben szenvedőknek, cukorbetegeknek, és 65 éven felülieknek. A konjugált oltóanyag (Prevenar 13) egy év múlva ajánlott egy adag polysaharid oltóanyag (Pneumo 23) beadása.) 

A rotavírus és az agyhártyagyulladás elleni védőoltás támogatását is lehetővé teszik.

A nyertes pályázók háziorvosával együttműködnek, szakmai támogatásukat kérve, a védőoltás sikeres lebonyolítása érdekében.

A pályázat egész évben benyújtható, az erre a célra elkülönített 3.000.000. Ft erejéig, amelyet az alapítvány kuratóriuma havonta bírál el.

A pályázati kérelmet adatlapon kérjük benyújtani, ügyfélfogadási napon (6000 Kecskemét, Bajcsy-Zs. krt. 2. fsz.3. Kedd: 900-1200, Csütörtök: 1300-1700

Élő adás