2020. Szeptember 22. Kedd  Móric

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Vevő és eladó egyaránt jól jár a garázsvásáron

Felesleges, ám másoknak még hasznos ruhákat, játékokat, háztartási eszközöket és más kincseket árulnak szombaton és vasárnap a vacsiközi garázsvásáron. Ám nem csak az árusításról szól a hétvége.

Vasárnap s folytatódik az „össznépi garázsvásár” a Vacsiközben. Mandla Anett, a Szívvel a Vacsiközért Egyesület elnöke mesélt a vásárról: „Rendezvényünk lényege, hogy minden család, aki előre jelentkezett erre, meghatározott időpontban kinyitja a kapuit és eladja, ami már feleslegessé vált, hátha másnak még hasznos lehet. Már több alkalommal tartottunk hasonló akciót, annyira nagy a népszerűsége.”

A mostani garázsvásárra több mint 20 család jelentkezett, így már kétnapossá nőtte ki magát a rendezvény.

„Vannak olyan dolgok, amiket lehet, hogy ingyen nem szívesen adnánk oda, de így látjuk azt is, hogy kihez kerül. Jó látni, hogy ha valakinek örömet tudunk okozni. Igyekszünk olyan árakat szabni, hogy mindenkinek jó legyen: annak is, aki viszi és annak is, aki adja” – mondta el az egyik család.

Az a cél, hogy mindent el tudjanak adni és ne kelljen visszapakolni a pincébe, padlásra.

Ám nem csak az árusításról szól a hétvége. A családok, akik kipakolnak, kicsit vendégül is látják a betérőket. Valaki limonádéval készül, valaki zsíros kenyérrel, süteményeket sütnek, a gyerekek csillámtetkókat készítenek. Így a program jó lehetőség arra, hogy a környékbeliek megismerkedjenek egymással.

Élő adás