2020. Augusztus 10. Hétfő  Lörinc

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A buszsofőr székében ült az áldozat édesanyja, amikor rekonstruálták a halálos gázolást

Holló Adrienn édesanyja akkor szállt fel a buszra és ült be a sofőr székébe, amikor a gázolás pillanatát szimulálták a zebránál. Saját szemével szeretett volna meggyőződni arról: igazat állít-e a végzetes baleset okozója.

Még az egész élet előtte állt, de egy felelőtlen buszsofőr mindent tönkretett: a mindössze 23 esztendős Holló Adriennt egy kecskeméti zebrán gázolták halálra. A tavaly februári tragédia ügyében már több tárgyalást is tartottak, a napokban pedig a helyszínen rekonstruálták a szörnyű eseményeket.

– Ugyanazt a buszt vitték oda, amivel a kislányomat halálra gázolták – mondta a Borsnak Holló Sándorné Julianna, aki a helyszínen aktív részese lehetett a rendhagyó tárgyalásnak. – A mozgó buszon ott ült a bíró, az ügyész és a vádlott is. Engem is invitáltak, de lelkileg nem mertem bevállalni. Csak akkor szálltam fel és ültem be a sofőr székébe, amikor az álló busszal a gázolás pillanatát szimulálták a zebránál. Az egyik ügyész hölgy játszotta el a lányomat, a busz még a kabátjához is hozzáért – emlékezett vissza a lapnak a megtört édesanya.

Mint mondja: a vádlott azt állítja, hogy nem látta Ad­riennt, ezért a védője is kezdeményezte a helyszíni rekonstrukciót. A buszt is azért hozták oda, hogy kiderüljön, Adrienn látható volt-e álló és mozgó helyzetben. Az édesanya szerint a sofőrnek egyértelműen és tisztán kellett látnia mindent.

Az egyetlen gyermeküket elvesztő szülők minden egyes nap újra átélik lányuk tragédiáját. Az Adriennt elgázoló jármű ugyanis naponta többször is elmegy a családi házuk ablaka előtt.

– A nyomozás elején már eljátszották egyszer az ütközést. Akkor egy bábú helyettesítette a lányunkat, amit akkor el is ütöttek. Rettegtem attól, hogy most is ilyen lesz. A vádlott eddig szóba sem állt velünk, de most sikerült beszélni vele. Azt mondja, nem tudja, hogy történhetett és sajnálja, hogy meghalt a lányunk – mesélte az édesanya, aki nagyon bízik benne, hogy első fokon hamarosan végre ítélet születik már. Leszögezte: a család a végtelenségig kiáll Adriennért. A következő tárgyalás december elején várható. Az ügyet mint megírtuk, a Szolnoki Járásbíróság tárgyalja, ahova Kecskemétről elfogultság miatt került át.

Forrás: Bors.hu

Kapcsolódó anyagaink:
Helyszíni tárgyalást kezdeményezett a bírónő a 23 éves nő halálát okozó gázolás ügyében
Baleset rekonstrukcióval vizsgálják a rendőrök a 23 éves lány halálát
Homoki Tamás: emberi hiba okozhatta a 23 éves nő halálát
Gyertyagyújtással emlékeztek az elgázolt fiatal nőre
A halálos baleset szemtanúit keresi a rendőrség
A zebrán gázolta halálra a busz a fiatal lányt
Halálra gázolta a busz a fiatal nőt

HIRDETES_CIKK_KOZEPERE_BESZURVA

Élő adás