2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A kiskőrösi kerékpáros gázoló letartóztatását javasolja az ügyészség

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása és más bűncselekmény miatt letartóztatását indítványozza annak a 40 éves férfinak, aki január 20-án este Kiskőrösön elütött egy kerékpárost, majd áldozatát magára hagyva, megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Kiskőrös lakott területén, az Izsáki úton egy 40 éves helybeli férfi, a bűnügy gyanúsítottja 2020. január 20-án 19 óra 45 perckor jogosítvány nélkül közlekedett járművével, amikor az előtte, vele azonos irányban haladó kerékpáros előzése során nem tartott kellő oldaltávolságot és elütötte. A baleset következtében az úttestre zuhant kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított annak ellenére, hogy a baleset bekövetkezését észlelte, a helyszínről járművével megállás nélkül elhajtott, nem nyújtva tőle elvárható segítséget a baleset során megsérült áldozata részére.

A nyomozó hatóság a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta.

A többszörösen büntetett előéletű gyanúsított az általa okozott baleset helyszínéről a felelősségre vonás alóli kibúvás érdekében elmenekült, ezért esetében a szökés, elrejtőzés mellett a bűnismétlés veszélye is fennáll. Az ügyészség a gyanúsított jelenlétének biztosítása, a bizonyítás jogellenes befolyásolásának és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében a mai napon a férfi letartóztatását indítványozta.

Élő adás