2018. Szeptember 19. Szerda  Vilhelmina

13°C / 28°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Baleset történt Kecskemét és Lajosmizse között - teljes útzár!

Lezárták az 5-ös főút Kecskemét és Lajosmizse közötti szakaszát. Egy autószállító kamion és három gépkocsi karambolozott, két ember megsérült. 

Összeütközött egy autószállító kamion és három gépkocsi szombat este Bács-Kiskun megyében, az 5-ös főút Kecskemét és Lajosmizse közötti szakaszán. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. Elsődleges információink szerint a balesetben két ember sérült meg ezért őket a mentők ellátják. 

A kamion a négysávos út melletti parkolóba akart beállni, ehhez balra nagy ívben akart lekanyarodni, amikor műszaki hiba miatt leállt a négysávos út közepén. Ezt későn vette észre az odaérkező Ford mikrobusz vezetője és neki ütközött, majd az útszéli árokba sodródott. Majd egy arra járó Seat vezetője látva a balesetet lassított, de a vele szemben haladó Peugeot személygépkocsi szintén az álló kamionnak csapódott, majd a Seat-tal is összeütközött. A balesetben a Peugeot-ot vezető nő és a Fordban utazó ír nemzetiségű férfi sérült meg, őket a mentők kórházba szállították. Az csak a szerencsének köszönhető, hogy a Seat-ban utazó 5 hónapos állapotos asszony nem sérült meg. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. 

Frissítés: A szakaszon már megszűnt az útzár.

Fotók: Donka Ferenc

Élő adás