2020. Július 5.   Sarolta, Emese

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Börtönben marad a férfi, aki vadászpuskával akarta megölni exét az Alföld Áruházban

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a Kecskeméti Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatát annak 76 éves férfinak az ügyében, aki vadászpuskával akarta lelőni a volt élettársát tavaly nyáron a kecskeméti Alföld Áruházban. Múlt csütörtökön szabadon távozott a Kecskeméti Törvényszékről a vádlott, megyei főügyészség azonban fellebbezett a döntés ellen. 

Ahogyan korábban írtuk, vadász és a nála 34 évvel fiatalabb Zsuzsanna 22 éven át éltek élettársi kapcsolatban, kapcsolatukból egy közös gyermek is született. A férfi nem tűrte az ellentmondást, terrorizálta és bántalmazta a nőt. Az asszonynak elege lett a párja viselt dolgaiból és tavaly április végén elköltözött tőle.

A vadász azonban nem tudott belenyugodni a szakításba, ezért személyesen és telefonon zaklatni kezdte a volt élettársát. A szakításukat követő közel három hónapban több, mint 350 alkalommal felhívta telefonon, melyek során többször is megfenyegette. Emellett naponta bement a munkahelyére, ahol trágár szavakkal szidalmazta. A nő félelmében június végén feljelentette zaklatásért, valamint biztonsági őröket is fogadott.

Miután Zsuzsának új kapcsolata lett, a férfi július 24-én elhatározta, hogy megöli a nőt a boltban záráskor. Magához vett egy engedéllyel tartott duplacsövű sörétes vadászpuskát, aminek – hogy észrevétlenül magával vihesse – lefűrészelte a tusát és a csöve egy részét. A puskát meg is töltötte és még tartalék lőszert is vitt magával.

Délután négy után pár perccel érkezett meg a volt élettársa üzletéhez a papírtáskába rejtett puskával. Az üzletben a nőn kívül csak egy biztonsági őr és egy vásárló tartózkodott. A férfi az üzletbe belépve távozásra szólította fel az őrt, a fegyvert pedig a volt élettársára irányította és közölte vele, hogy „megöllek”. A vásárló kimenekült az üzletből, a nő pedig leguggolt a pult mögé. Eközben a biztonsági őr elkapta a vadászpuska csövét és megpróbálta kicsavarni a férfi kezéből a puskát.

Ekkor a nő a volt élettársa korábbi fenyegetései miatt magánál tartott gázsprayvel próbálta leszerelni a férfit, majd a hátára ugorva húzta hátra a fejét. A dulakodás során a vadász puskája egyszer elsült, a lövedékek pedig az üzlethelyiség egyik polcába csapódtak. Végül a biztonsági őrnek sikerült a fegyvert kicsavarnia a férfi kezéből, majd a földön lenyomva tartotta a rendőrök kiérkezéséig. Az előre kitervelten elkövetett emberölési kísérlettel és zaklatással vádolt férfi tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban, és azt állította, hogy nem akarta megölni a volt élettársát.

A férfi előzetes letartóztatásban volt, a megyei főügyészség a minősített emberölés kísérlete mellett zaklatás bűntettével is vádolja. Múlt csütörtökön tartott az ügyében előkészítő ülést a Kecskeméti Törvényszéken dr. Fodor Endre bíró - tudta meg a baon.hu. Az ülés után a vádlott szabadon távozhatott. A bíróság a vádlott idős korára és egészségi állapotára, betegségére figyelemmel nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatás további fenntartását, ezért enyhébb kényszerintézkedést alkalmazott, és bűnügyi felügyeletet rendelt el. A megyei főügyészség fellebbezett a döntés ellen, a letartóztatás meghosszabbítását indítványozva, erről döntött ma a Szegedi Ítélőtábla. 

A kényszerintézkedés tárgyában másodfokon eljáró Fellebbviteli Főügyészség indítványát az Ítélőtábla mindenben osztotta. A szökés, elrejtőzés veszélyét a férfi személyi körülményei nem ellensúlyozzák valamint esetében a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll. Nem merült fel olyan körülmény, amely a vadász letartóztatásának megszüntetését illetve vele szemben enyhébb kényszerintézkedés elrendelését tenné indokolttá.

Élő adás