2018. Szeptember 21. Péntek  Máté

14°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Brutális állatkínzás: felakasztottak egy kutyát Kecskeméten

Felakasztva találtak rá egy kutyára a kecskeméti Úrihegy egyik tanyasi részén. Az eb teteme több hónapja lehetett egy a fa törzséhez kötve. Az ügyben nyomozás indult állatkínzás gyanúja miatt. A fotókat kizárólag erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Vérfoltos volt az a zsineg, amellyel Úrihegy egyik tanyasi részén kötöttek ki és akasztottak fel egy kutyát. Ez is jelzi azt a különös kegyetlenséget, mellyel megölték az állatot. Sétálás közben akadt rá a tetemre egy neve elhallgatását kérő férfi, aki értesítette a Mentsvár Állatvédelmi Őrszolgálatot.

A helyszínre kiérkező rendőrök körbekérdezősködtek, ám a közeli tanyákon élők azt mondták, hogy nem hallottak és nem láttak semmit. Egy állatorvos is megvizsgálta a már szinte mumifikálódott tetemet, és megállapította, hogy a keverék kutya körülbelül 2 éves lehetett, és 1-3 hónapja akaszthatták fel a fára, tehát azóta biztosan látta valaki a fához kötött állatot.

– A tetemen, a vérnyomokon is látszik, milyen sokat szenvedhetett szerencsétlen kutya - mondja Hornyákné Boros Sarolta, a Mentsvár Állatvédelmi Őrszolgálat vezetője. – Vonyíthatott, nem hiszem, hogy senki sem hallotta, hisz sokan laknak erre. Az is furcsa, hogy senki sem járt az úton egy hónapja. 

A kutya úgy volt felakasztva, hogy éppen leért a lába a földre, ez is az állatkínzó kegyetlenségét bizonyítja. Az ügyben nyomozás indult, a Mentsvár az Állatokért Alapítvány pedig 50.000 forint jutalmat ajánlott fel annak, aki segít a nyomravezetésben.

 

 

Élő adás