2020. Április 8. Szerda  Dénes

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Folytatódik a Police Coffee sorozat

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által – a civil szféra támogatásával, közreműködésével – Police Coffee néven indított országos bűnmegelőzési programnak Bács-Kiskun megye újabb települései biztosítottak helyszínt.

A 2019. május 29-én kezdődött rendezvénysorozat második napján, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály két szakelőadója – Bozóné Soós Marianna c. r. alezredes és Liptai Linda c. r. őrnagy – a Mobil Bűnmegelőzési Centrummal délelőtt a kiskőrösi Tesco áruház, délután pedig a kalocsai Spar áruház parkolójában jelentek meg.

Mindkét helyszínen kávéval fogadták az érdeklődő állampolgárokat. A kitelepülési helyeken a Kiskőrösi és a Kalocsai Rendőrkapitányságok bűnmegelőzési előadóival együttműködve kötetlen beszélgetés formájában adtak prevenciós információkat, tájékoztatást az állampolgárokat leginkább foglalkoztató bűnmegelőzési és közbiztonsági kérdésekről, témákról.

A bűnmegelőzési szakemberek hasznos, aktuális tanácsokkal is szolgáltak a lakosságnak:           

  • A családi házban lakók a kerti munkák során ne feledkezzenek meg az esetleges hívatlan látogató bejutása elleni óvintézkedésekről.
  • Amíg a kert hátsó végében dolgoznak, vagy ott pihennek, a nyitva hagyott kapun, ajtón ismeretlenek, vagy hívatlan „vendégek” gond nélkül bejuthatnak otthonukba, és észrevétlenül távozhatnak értékeikkel. 
  • Az utcai kapu, a lakás ajtaja, ablakai a fenti esetekben legyenek mindig bezárva!
  • Idegenekkel szemben – a kért segítség teljesítését megelőzően – legyenek óvatosak. Fontolják meg az esetleges segítségnyújtás módját: ne hagyják egyedül az ismeretlent.

Élő adás