2020. Január 22. Szerda  Vince

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Ketten követték el a máriavárosi gyilkosságot?

Februárban még arról adtunk hírt, hogy egy 64 éves férfi kalapáccsal megölte ismerősét, aki rajta kapta őt élettársával máravárosi otthonában. Most a nő letartóztatását is elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság, a gyanú szerint ugyanis ő is részt vett a gyilkosságban.

A Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya tájékoztatott minket arról, hogy egy hónapra elrendelték a letartóztatását annak az 51 éves kecskeméti nőnek, akit emberöléssel gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint az áldozat 2019. február 24-én 18 óra körül ittas állapotban átmászott ismerőse máriavárosi lakásának kerítésén. Élettársát is ott találta, így féltékenységi vita alakult ki közöttük. A féltékeny férfi arcul ütötte barátnőjét, akinek eltörött az orra. Erre a házigazda haragjában magához vett egy kalapácsot, és az ágy szélén ülő férfire többször lesújtott vele. Már a földön feküdt az áldozat, amikor még mindig folytatta az ütéseket. Az ekkor már magatehetetlen férfin a nő is kitöltötte mérgét, haragjában hosszasan ütni, fojtogatni kezdte. A férfi a kalapácsütések és a további verések után a helyszínen életét vesztette.

A nő letartóztatását a járásbíróság a jelenlétének biztosítása érdekében rendelte el, mivel esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A sértettre kalapáccsal támadó férfi 2019. február 27. napjától letartóztatásban van.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg ellene a gyanúsított és védője fellebbeztek.

Élő adás