2020. Április 8. Szerda  Dénes

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Letartóztatásban az idős nőt kifosztó férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 23 éves férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint egy idős nőt fosztott ki Kecskeméten.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. augusztus 30. napján 18 óra körül egy kecskeméti utcában követni kezdte a 90 éves idős sértettet. Az idős nő a házához érve megpróbálta kapujának ajtaját kinyitni, amikor a gyanúsított hirtelen a háta mögé lépett és a sértett kezében lévő szatyrot a benne lévő olvasószemüveggel, cukorkával, sós süteménnyel, esővédő sapkával és némi aprópénzzel együtt kiszakította. Ezt követően a gyanúsított a helyszínről elfutott, azonban a sértett értékei közül a szemüveget és a sapkát a közelben hátra hagyta.

A járásbíróság a magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, lakóhellyel, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező, büntetett előéletű férfi letartóztatását a jelenléte biztosítása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el, mivel esetében a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette, ezért az véglegessé vált.

Élő adás