2020. Április 8. Szerda  Dénes

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Mobiltelefon rablásáért letartóztatás

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 26 éves férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint rablást követett el Kecskeméten.

A megalapozott gyanú szerint a férfi szeptember 6-án 17 óra 30 körül átmászott egy ingatlan kerítésén, és az udvaron lévő műhelyből mobiltelefont, fürdőszoba csaptelepet, daráló tárcsát, alumínium szitát és tálat próbált meg eltulajdonítani, azonban a sértett megzavarta őt ebben. Erre a gyanúsított támadólag lépett fel a sértettel szemben, aki ettől megijedt és a nála lévő seprűvel próbálta meg a gyanúsítottat távol tartani magától. Ezt követően a gyanúsított két karjával átfogta a sértettet, majd felemelte és a beton járdára dobta. A gyanúsított az összekészített értékeket - egy ötezer forint értékű mobiltelefon kivételével - hátrahagyva elmenekült a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A járásbíróság a magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező, büntetett előéletű férfi letartóztatását a jelenléte biztosítása, a bűnismétlés lehetőségének és a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében rendelte el, mivel esetében a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll. Ezen túl az is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg ellene a gyanúsított fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

 

Élő adás