2019. November 13. Szerda  Szilvia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hamis ellenőrök: 150 ezret követeltek, egy hónapot kaptak

Magukat NAV-ellenőrnek kiadó csalók 150 ezer forinttól akartak a héten megszabadítani egy szentkirályi építési vállalkozót. Nem jött be a trükk, a két férfit ma egy hónapra letartóztatásba helyezték a Kecskeméti Járásbíróságon.

Vezetőbilincsben kísértek a rendőrök a bíróságra ma délelőtt két harminc év körüli, egy kecskeméti és egy felsőpakonyi férfit. A bűntársak NAV-ellenőrnek adták ki magukat kedden egy kerekegyházi építkezésen, ahol éppen hat ács dolgozott. Hamis igazolvánnyal felszerelkezve megfenyegették a munkásokat, hogy súlyos, fejenként 50 ezer forintos büntetés várható a hiányos védőeszközök miatt, majd nyomban hívták is munkáltatójukat, egy szentkirályi építési vállalkozót. Elmondták neki a problémát, majd felajánlották, hogy „okosban” is le lehetne rendezni az ügyet: 150 ezer forint készpénz ellenében eltekintenének a büntetéstől – mondták.

A kiszemelt célpont úgy tett, mintha hajlandó lenne zsebbe fizetni, de nyomban a hatóságokhoz fordult. A rendőrségen jelentette, hogy valószínűleg csalók találták meg a munkásait, akik le is fényképezték a trükközők kocsiját. Mire a pénzátadásra sor került volna, már a rendőrök várták a hamis ellenőröket, és azonnal őrizetbe vették őket. A Kecskeméti Járásbíróság ma egyhónapos letartóztatást rendelt el az ügyben egyebek mellett a bűnismétlés veszélye miatt, hiszen a gyanúsítottak ellen több hasonló eljárás is folyamatban van.

 

 

Kecskemét percről percre

Élő adás