2019. November 13. Szerda  Szilvia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Sportáruházból lopott, azonnal elfogták

Felgöngyölítettek egy tél óta húzódó lopási ügyet. Egy 19 éves férfi bukott le az egyik sportruházati áruházban. 

Bejelentés érkezett 2019. január 9-én az egyik bevásárlóközpont sportboltjából lopás miatt. Az eladók vették észre, hogy egy ismeretlen a próbafülkébe bevitt szabadidő együttesről eltávolította az áruvédelmi eszközt, majd azt a ruházata alá rejtette. A 19 éves tolvajt a biztonsági őr tetten érte, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta. A védelmi eszköz eltávolítása során a 16 ezer forint értékű szett oly mértékben rongálódott, hogy eladhatatlanná vált.

A biztonsági kamerák felvétele alapján kiderült, hogy a fiatal nem egyedül követte el a lopást, volt egy társai is, aki azonban még a lelepleződés előtt elszökött. Nála már volt egy 60 ezer forint értékű ruházat, azt rövid idővel korábban egy másik üzletből – hasonló módszerrel – tulajdonították el közösen.

A helyszínen elfogott tolvajt és az időközben beazonosított, 27 éves bűntársát a kecskeméti rendőrök kétrendbeli lopással gyanúsítják.

A szabadlábon védekező elkövetők ügyében a nyomozás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket a nyomozók elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

Kecskemét percről percre

Élő adás