2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Szerszámokat lopott, de elfogták

A kiskunhalasi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja bemászott egy tanya udvarába, és onnan szerszámokat vitt el.

Betörésről érkezett bejelentés a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra 2018. október 18-án kora délután. A sértett a rendőröknek elmondta, hogy a város külterületén lévő tanyájába a bejelentést megelőző néhány órában törhettek be, mivel előző nap járt az ingatlanban, és akkor még mindent rendben talált. Az ismeretlen elkövető átmászott a kerítésen, levágta az épület ajtaján lévő lakatot, és szinte válogatás nélkül tulajdonított el mindenféle kéziszerszámot.

A rendőrök a városban történt adatgyűjtés során kiderítették, hogy egy akkor 55 éves helyi lakos több helyen fúrót, villáskulcsokat, fűrészt, hegesztőt, szerszámos ládát árult, és a tárgyak egy részére talált is érdeklődőt.  

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a nyomozók hiába keresték otthonában. Mivel ismeretlen helyen tartózkodott, ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. A betörőt 2019. április 2-án a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai fogták el. A férfi gyanúsítottkénti kihallgatását követően szabadlábon védekezhetett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

Élő adás