2020. Október 24. Szombat  Salamon

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Vigyázat, csalók!

,,Vigyázat, csalók” címmel tartottak vagyonvédelmi témájú fórumot pénteken délután a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. A résztvevők a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulatának bohózatán keresztül ismerkedhettek meg a csalók legalapvetőbb módszereivel, majd vagyonvédelmi eszközöket tekinthettek meg, és bűnmegelőzési szakembereknek tehették fel a kérdéseiket.

A megyei könyvtárban 8 jelenetben mutatták be a zalaegerszegi színművészek a kecskeméti közönségnek, hogy milyen fondorlatos módszereik vannak a csalóknak. A bűnözők a jóhiszeműségre építenek, olykor mesébe illően kínálnak meggazdagodást, de van, hogy a büntető hatóság emberének álcázzák magukat, és félelemkeltéssel veszik rá áldozatukat a pénz átadására.

A darabot Verebes István Jászai Mari-díjas színész írta meg a rendőrségtől kapott anonim esettanulmányok alapján. Az előadás hat megye közös pályázata nyomán érkezett Kecskemétre, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárba pénteken délután. 

A szórakoztató és igen tanulságos színielőadás után a rendőrök különböző eszközöket mutattak a résztvevőknek, amelyek segíthetnek távol tartani a csalókat. A legalapvetőbbek ezek közül többek számára már nem voltak ismeretlenek.

További részletek a KTV riportjában: 

Kecskemét percről percre

Élő adás