2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

„Évszakélményeim” – Almási Zsuzsanna gyönyörű akvarelljei a kamarában

Épp 60.születésnapján nyílt kiállítás a kecskeméti akvarellfestő, Almási Zsuzsanna munkáiból a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában csütörtök délután.

A kiállítást Turai Kamil művészettörténész nyitotta meg, aki a döntően virágokat és tájképeket tartalmazó anyaggal kapcsolatban így szólt: „Mi van szebb, rebbenékenyebb és időtállóbb az örökkévaló, lenge virágnál? Pillanatra születik, s kiolthatatlanul maradandó izzó igézetében…”

Almási Zsuzsanna megköszönte a kamarának, hogy születésnapját így ünnepelheti. „Ilyen születésnapom még nem volt” – mondta a megnyitó számosan megjelent közönségének. „Tíz évvel ezelőtt még nem gondoltam, hogy így fogok ünnepelni, de tíz évvel ezelőtt azt sem gondoltam, hogy festeni fogok…” – folytatta a „civilben” óvónő akvarellista, aki szerint enélkül nem lenne teljes az élete.

A kiállítás hétköznapokon megtekinthető május másodikáig.

A megnyitón közreműködött: Lipóczky Szilvia (ének), Besze Márk (ének, gitár), zongorán kísérte őket Somogyi Károly. Almási Zsuzsanna egykori óvodása, Garzó Vivien verssel köszöntötte a művésznőt.

Élő adás