2020. Január 20. Hétfő  Sebestyén

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megnyílt a III. Axon Kecskeméti Művésztelep kiállítása

A 2018-as őszi III. Axon Művésztelepen készült alkotásokból nyílt kiállítás pénteken este a Kápolna Galériában. Tizenhárom kecskeméti kötődésű művész vett részt az alkotótáborban, amelyet idén is Zebegényben rendeztek.

Zsúfolásig megtelt a Kápolna Galéria kiállítóterme pénteken délután a III. Axon Művésztelep kiállítás megnyitóján. Az alkotótábort, melyen tizenhárom kecskeméti művész vett részt, az Axon Kábelgyártó Kft. támogatta. Korábban Veránka szigetén tartották a tábort, azonban sajnos ez a lehetőség 2017-től megszűnt, ezért az utóbbi két éveben Zebegényben alkottak a művészek.

A kiállítást Bruncsák András nyitotta meg, az ünnepségen részt vett Szemereyné Pataki Klaudai polgármester és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is.

Zebegény sem ismeretlen a legtöbb alkotó számára, a művészek közül többen jártak már korábban a Duna-parti községben, amely rendkívül inspirálónak bizonyult. A gyönyörű környezet hatása azonnal látszik, ha körül nézünk a kiállítóteremben: sok-sok gyönyörű alkotás született az egy hét alatt, és ez csak egy rész az elkészült munkáknak.

A tárlat képeit február 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Kápolna Galériáaban naponta 13-17 óráig.

A kiállító művészek: Balogh József, Benkó Ádám, Bruncsák András, Gyenes Péter, Kőmíves Luca, Madaras László, Nagy Mária, Skultéti Árpád, Szappanos István, Szeberényi Anna, Szuhaj György, Vass-Eysen Áron, Zsolczai Balázs.

 

Élő adás