2022. Május 20. Péntek  Bernát, Felícia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megnyílt a VI. Axon Kecskeméti Művésztelep kiállítása - VIDEÓVAL

Péntek délelőtt nyílt meg az VI. AXON Kecskeméti Művésztelep kiállítása a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. Tavaly ősszel Bruncsák András festőművész vezetésével kilenc kecskeméti alkotó dolgozott az alkotótáborban, Veránka szigetén.

A tárlatot Slonszki Attila, a megyei iparkamara kereskedelmi alelnöke ajánlotta a látogatók figyelmébe, emlékeztetve rá, hogy fontos feladatuknak tartják a művészet teremtette értékek megmutatását a vállalkozók és a társadalom széles rétegei számára.

Az iparkamara kiemelt partnere a kecskeméti székhelyű, német és francia tulajdonú AXON Kábelgyártó Kft., amely 2009 óta tartozik partnercégeik közé. Joachim Rilling ügyvezető igazgató magyar nyelven köszöntötte a kiállítás résztvevőit, nem először demonstrálva, mennyire szívén viseli a cége által támogatott művésztelep ügyét.

A hatodik plein air alkotótelep munkájáról Bruncsák András festőművész, a telep vezetője adott tájékoztatást. Kilenc művész dolgozott az elmúlt évadban Veránka szigetén, tovább építve az 1996 óta létező Veránkai Alkotótelep hagyományát. A művésztelep vállaltan a szabadban való festést, a látványelvűséget preferálja.

Az évek óta visszatérő alkotók, Kőmíves Luca, Szuhaj György, Balogh József, Madaras László, Vass-Eysen Áron és Bruncsák András mellett új nevek is feltűntek a művészek között. Meghívást kapott a táborba dr. Nyitrai Gabriella Tiszakécskén élő állatorvos, Mihócsa Anita, a Kecskeméti Szabadiskola növendéke és Zsolczai Balázs, a Katedra középiskola művésztanára is.

A változatos technikával készült 32 alkotás június 15-ig látható az iparkamara székházának nyitvatartási idejében.

(Fotó: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara)

Élő adás