2018. Szeptember 22. Szombat  Móric

14°C / 20°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Művész barátai emlékeztek az egy éve elhunyt Pongrácz doktorra

A napokban múlt egy éve, hogy elhunyt Pongrácz József, a város rendkívül népszerű gyermekorvosa, a Bagoly Egészségház vezetője. Művész barátai, emléke előtt tisztelegve, Örök születés címmel rendeztek kiállítást a Kápolna Galériában. A szerda esti megnyitóra annyian jöttek el, hogy a vendégek egy része be sem fért az épületbe.

Horváth Mária rajzfilmrendező ötlete nyomán és segítségével egy évvel és egy héttel Pongrácz doktor halála után a Kápolna Galériában megemlékeztek a neves orvosról és emberbarátról tisztelői, barátai, kollégái és a hozzá közel álló helyi művésztársadalom.

Az Örök születés című kiállítás megnyitóján felléptek Hegedűs Zoltán és Danyi Judit színművészek, valamint ismert kecskeméti zenészek alkalmi formációja muzsikált Hegedűs Zoltán vezetésével. Ezután a házigazda Füzi László, a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek vezetője szólásra kérte dr. Gyenes Vilmos kardiológus főorvost, aki személyes szavakkal emlékezett meg jó barátjáról.

Kecskemét jeles képzőművészei közül azok, akik úgy érezték, hogy valamiképp kötődnek Pongrácz doktorhoz, munkáikkal járultak hozzá a kiállításhoz. Nagyon sok olyan alkotás is látható a tárlaton, amelyek kifejezetten az alkalomra készültek, Pongrácz Józsefet, személyiségét, jellemét, tevékenységét ábrázolják.

A kiállítás megtekinthető január 26-áig, hétköznapokon 13-17 óráig.

Kecskemét percről percre

Élő adás