2020. Június 4. Csütörtök  Bulcsú

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Művészek és művészetpártolók a kertben

Immár majdnem két évtizedes hagyományt követve idén is megrendezésre került a Művésztalálkozó Király József és családja kertjében. Az egynapos szabadtéri kiállításon alapvetően kecskeméti kötődésű alkotók mutatták be legfrissebb alkotásaikat, de az eseményhez ismét csatlakoztak meghívott művészek is.

Az egynapos Művésztalálkozó tizenhét éve és huszonkettedik alkalommal kap helyet a helyi művészeket és művészetet pártoló Király József kertjében. Az idei eseményen is találkozhattunk számos nem kecskeméti kötődésű alkotóval, de a kecskemétiek köre is bővült, és egyre fiatalodik a bemutatkozó művészek sora.

Festők, grafikusok, fotósok foglalták el a kertben felállított paravánokat, majd a közös, jó hangulatú ebéd után e legfrissebb munkáikról egy-egy percben maguk meséltek is egymásnak és a jelenlévőknek.

Az idei eseményen harminckettő művész mutatta be munkáját. Király József fia, a fotográfiával foglalkozó Király Péter egy egész alkotóközösséget hívott magával a találkozóra: Vancsó Zoltánt és a budapesti Imágó fotóiskola növendékeit. Olyan, a művészethez más utakon kapcsolódó, művészetpártoló kollégák is csatlakoztak, mint Probstner János, Farkas Gábor, Leskowsky Albert, Kriston-Vízi József, Komáromi Attila, Gerle Margit, Szoboszlay Péter, vagy Kriskó János. Az egynapos szabadtéri kiállítás évek óta remek alkalom a kapcsolatteremtésre, egymás munkáinak megismerésére. A kötetlen tapasztalatcsere segíti a város művészeti vérkeringéséhez való csatlakozást, s az idei összejövetelen sem történt ez másként.

A kiállító művészek névsora: Szoboszlay Eszter, Szikora Imre, Zsolczai Balázs, Ziegler Németh Ferenc, Bazán Vladimír, Gyenes Péter, Király László György, Öveges László, Bruncsák András, Csáky Lajos, Kő Ferenc, Ifj. Kő Ferenc, Vancsó Zoltán, Király Péter, Szatmári Ildikó, Molnár Anna, Ács Márton, Ács Bálint, Csörgő Tamás, Gurka Gábor, Balogh József, Szappanos István, Zombori Dóra, A Fehér Vera, Szabó Eszter, Julian Margelatu, Csurgó Erika, Gróf Zoltán, Harsányi Zsuzsanna, Mészáros Marianna, Kőrös Sára, Baky Lajos.

Élő adás