2020. Január 18. Szombat  Piroska

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A Szeleshát Birtok Kecskeméti ES bringásai ezüstöt és bronzot hoztak haza Debrecenből

Kiválóan szerepeltek az U19-es kecskeméti országúti kerékpárosok. Csenki Csongor a második, csapattársa, Gohér Mihály pedig a harmadik helyet szerezte meg vasárnap Debrecenben, a Hajdú-Főnix Kupán.

Remek szezont tudhat maga mögött a Szeleshát Birtok Kecskeméti ES utánpótlás csapata. Aranyak és bronz Esztergomban, a Kínok kínján, arany az Országos Diákolimpián, bajnoki cím és bronz a pécsi Hegyi OB-n, tapasztalatszerzés kőkemény nemzetközi versenyeken…

Vasárnap pedig jött a legújabb megmérettetés, a Hajdú-Főnix Kupa. A nagyhegyesi pályát már nagyon jól ismerik a kecskeméti országúti kerékpárosok, többször is érmekkel tértek haza onnan az évek folyamán. Így aztán most is egyértelmű volt a cél: az U19-es sor (Csenki Csongor, Gohér Mihály és Zvekán Zsombor) az újabb tapasztalatok mellett érmeket is szerezzenek.

Ez pedig sikerült is. Olyannyira, hogy az U19-es dobogóra ketten is felállhattak. Csenki Csongor egyetlen századmásodperccel maradt le a Bajorfi Ádámtól, a Győri Atlétikai Club versenyzőjétől, akivel már az verseny 95 kilométeres verseny elejétől szökésben voltak. A két bringás 42,95 km/órás átlaggal teljesítette a távot, és egy végső sprint döntötte el az aranyérem sorsát. Mögöttük Gohér Mihály érkezett, aki így bronzérmet szerzett csapatának. Zvekán Zsombor is nagyot ment, az első országútis évadában szereplő fiatal kerékpáros a 12. helyen végzett.

Kádár-Németh Kristóf (U23) sajnos bukott, de felállt, és teljesítette a távot.

Nem volt szerencséje a csapat legidősebb tagjának, Majzik Achilles dupla defekt miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet.

Ezen a héten és a hétvégén teljesen más élmény vár a kecskeméti kerékpárosokra, ugyanis a holnap (kedden) rajtoló Tour de Hongrie 2019-es mezőnye június 16-án, vasárnap Kecskemétről indul neki az utolsó szakasznak. Ebből az alkalomból színes programok várják a bringásokat és a szurkolókat, valamint a Szeleshát Birtok Kecskeméti ES szurkolói zónát alakít ki a kadafalvi éles rajt helyszínén. A TdH-hoz kapcsolódva még egy közös program várja a kecskeméti kerékpárosokat: júniu1 13-án, csütörtökön, a KES és a Magyar Közút közös szemétszedést szervez a Ladánybenei úton.

Élő adás