2020. Június 4. Csütörtök  Bulcsú

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskeméti érmek is születtek a Kritérium Országos Bajnokságon

A Szeleshát Birtok Kecskeméti ES csapatának bringásai nagy létszámban neveztek és sikeresen szerepeltek az idény utolsó országos bajnokságán múlt hét végén Békéscsabán.

Az országúti kerékpársportban több versenyszámban (hegyi, mezőny , időfutamok és kritérium számokban) és több időpontban rendeznek országos bajnokságokat. A  Kritérium Országos Bajnokságot hagyományosan  szeptemberben rendezi a Magyar Kerékpáros Szövetség. Ennek a minden korosztályt felvonultató háztömb körüli kerékpáros versenynek adott otthon Békéscsaba központja.

A WU 15-ben a közelmúltban debütált Sáfár Lili nyerte a fiatal hölgyek futamát. 

Az U15-ös fiúk között Radics Milán ismét bizonyította kivételesen komplex adottságait, hiszen  a megnyert hegyi és időfutam országos bajnokság, illetve a mezőnyverseny bronzérme után a második helyen ért célba a kritérium bajnokságon.

Az U19-es fiúk versenyében öt kecskeméti fiatal is érdekelt volt, de a verseny eleji tömegbukást követően a mezőny szétszakadt, és csak Csorba Bence tudott elöl maradni, és végül a negyedik helyen tekert célba.

A master 2. kategóriában ugyancsak öt kecskeméti kerékpáros állt rajthoz, közülük Juhos Gergely korábbi uszanyosúszó világbajnok tartott ki legtovább, és végül a 7. helyet szerezte meg.

 

A kecskeméti versenyzők eredményei:

WU 15: 1. Sáfár Lili

U15: 2. Radics Milán

U19: 4. Csorba Bence; 12. Gohér Mihály; 13. Csenki Csongor; 17. Zvekán Zsombor; 19. Fábián Levente.

U23: 5. Kádár-Németh Kristóf

Master 2 (40-50 évesek): 7. Juhos Gergely; 8. Szekeres Péter; 12. Majzik Achillles; 18. Sáfár Tamás; 19. Hajas Tibor.

Élő adás