2018. Október 18. Csütörtök  Lukács

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskeméti kerékpárosok menni Körös-torok!

A Magyar Kerékpáros klub Kecskeméti Területi Szervezete július 8-án kerékpáros kirándulást szervez Csongrádra, az ottani - sokak által ismert, és népszerű - fövenyes jellegű szabadstrandra.

A Magyar Kerékpáros klub Kecskeméti Területi Szervezete túráit - a hűsítés jegyében - minden évben igyekszik legalább egyszer összekötni valamilyen strandolási lehetőséggel. Idén a választásuk az alföld homokos tengerpartjának is nevezett csongrádi Tisza-partszakaszra esett.

Csongrád városának első árvízvédelmi létesítményei a XIX. század közepén épültek meg. Az ekkor keletkezett jelentős mennyiségű hordalékból a város keleti végétől a Tisza jobb partján hosszú és széles homokpadot hoztak létre, ami pontosan úgy néz ki, mint egy homokos tengerpart. A vízállás kellően alacsony, a strandolók a folyó feléig besétálhatnak, és még a fejük is a víz felett marad.

Ide, a Körös-folyók és a Tisza - természeti látványnak sem utolsó - egybefolyásához tekernek el, keresztül a csépai ártéri erdők varázslatán, majd az Európában csak egyedül Magyarországon állandó jelleggel üzembe helyezett pontonhidak egyikén. Akinek esetleg korábban lankadna a lába, már a tiszaugi szabadstrandon lesz lehetősége megállni, és itt bevárni a tovább portyázó csapat visszatértét, hiszen ugyanazon az útvonalon jönnek hazafelé is, mint amit odafelé választottak maguknak.

További részletekért KATT IDE!

Fotó: Körös-torok Facebook oldala

Élő adás