2022. Május 20. Péntek  Bernát, Felícia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Nagy izgalmakat hozott a VI. Kecskeméti Kétkarikás Kritérium Verseny

Hatodik alkalommal rendezte meg az MKB Cycling Team csapata Kecskemét szívében a Kecskeméti Kétkarikás Kritérium Versenyt. A 12 csapat részvételével zajló verseny nem csak rendkívüli izgalmakat, de hazai ezüstöt is hozott.

Hatodik alkalommal rendezték meg a Kecskeméti Kétkarikást, mely mára nagy érdeklődésnek örvend. Az első verseny még egy szűkkörű, baráti eseményként indult, ahol rövid sprinttávot jelöltek ki a szervezők a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház és a rendőrségi körfogalom között. 2019-re az esemény országos, komoly kerékpárversennyé nőtte ki magát.

Ma már - Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve - országos kritérium versennyé vált, melynek a történelmi belváros ad otthont. A kerékpárosok a színháztól a Dobó körút, Alföld Áruház, tűzoltóság, színház körön köröznek, a kritérium verseny szabályainak megfelelően. 

Sajnos tavaly a Covid-helyzet miatt elmaradt a verseny, de idén, az önkormányzat kérésének eleget téve, újra megrendezték a VI. Kecskeméti Kétkarikás Kritérium Versenyt, mégpedig az Európai Mobilitási Héten, az Autómentes Nap keretében.

- Magas színvonalú versenyt sikerült összehoznunk, nagyon komoly csapatokkal, hatalmas, látványos küzdelmekkel. Az eseményen 12 kerékpáros klub versenyzői vettek részt, az egészen kicsiktől a master kategóriáig. Csapatunkból Radics Milán szerepelt a legjobban, aki az U17-es kategóriában második helyezést ért el. Lassan megszokjuk már, hogy Milán, sérüléséből visszatérve, minden versenyén dobogóra tud állni - mondta Sáfár Tamás, csapatigazgató, a verseny szervezője.

U23-as kategóriában Orosz Gergő győzött, aki az összetettben a dobogó harmadik fokára állhatott.

Az MKB Cycling Team csapatának idei utolsó országúti versenyére október 2-án kerül sor, a srácok Szekszárdra utaznak, ahol az ország legrégebbi, több mint 45 éves viadalán, a Gemenc Kupán vesznek részt.

Persze a csapat nem pihen ősszel és télen sem, hiszen jön a cyclocross szezon. A sorozaton több korosztályban is esélyesként indulnak, és a hazai közönség előtt is megmutatják magukat. Ugyanis az MKB Cycling Team szervezi a Cyclocross Magyar Kupa egyik fordulóját.

Seres Gábor képei a versenyről, a képre kattintva:

Élő adás