2018. Október 21.   Orsolya

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Országúti kerékpár – A Csorba testvérek voltak a két OB legjobbjai a kecskemétiek közül

Egy héten belül két országos bajnokságon vettek részt a Piroska Szörp Kecskeméti ES országúti bringásai. A debreceni időfutamon Csorba Lázár, a komlói mezőnyversenyen pedig Lázi és testvére, Bence mentek legjobban a kecskeméti csapatból.

A Piroska Szörp Kecskeméti ES országúti kerékpárosai egy héten belül két országos bajnokságon vettek részt. A 2018.évi Országos Időfutam Bajnokságot - ahová rekordszámú nevezés érkezett - június 28-án Debrecen mellett rendezték, a férfiak között Peák Barnabás, míg a nőknél Hajnal Adrienn volt a leggyorsabb, de a kecskeméti bringások is odatették magukat. Igaz, hogy az észak-keleti szél nagyon megnehezítette a fordító utáni szakaszokat.

Kecskemétet az U15, U17 és az U19-es versenyzők képviselték, akik közül Csorba Lázár (U15) teljesített a legjobban, épp hogy lecsúszva a dobogóról.

A kecskeméti eredmények:

U15
Csorba Lázár 4. hely

U17
Csenki Csongor 12. hely

U19
Gohér Mihály 6. hely
Igaz Bátor 17. hely
Szép Levente 19. hely

 

A 2018. évi hosszútávú Országúti Országos Bajnokságot egy Komló környéki, 15.7 km hosszú, emelkedőkkel tűzdelt pályán rendezték, olyan nyomvonal kijelölésével, mely garantálta az izgalmas versenyt. A női elit futamban Benkó Barbara (Ghost Factory Team) győzött, az elit kategória bajnoki címét Peák Barnabás (DKSI) vihette haza. Komlóra is rekordszámú nevező érkezett, a Piroska Szörp Kecskeméti ES is nagy csapattal indult neki a megmérettetésnek.

Csorba Lázár (U15) itt is remekelt, az 5. helyen ért célba. Ezen a versenyen már testvére, Csorba Bence (U19) is indult, aki Kecskemét második legeredményesebb versenyzőjeként, a 7. helyen ért célba. Ki kell emelni Igaz Bátor teljesítményét, aki hatalmas szökést hajtott végre Sipos Mátéval, a DKSI versenyzőjével, és 4-5 kör alatt két percnél is többet vertek a mezőnyre. Sajnos a mezőnnyel, a döntő szökéssel nem érkezett első soros versenyző, így Bátor – aki addig nyélen ment - elkészült erejével, és visszacsorgott. Mindenképp elismerést érdemel teljesítménye és hozzáállása, hiszen esetleges győzelmét, egyéni eredményét a megbeszélt taktikának, a csapat érdekének rendelte alá.

A kecskeméti eredmények:

U15 – 47km
Csorba Lázár 5. hely

U17 – 78,5km
Csenki Csongor 14. hely

U19 – 125,6km
Csorba Bence 7. hely

Szép Miklós Levente
16. hely

Horváth Máté
17. hely

Igaz Bátor
18. hely

Gohér Mihály
26. hely

Sáfár Tamás, a Piroska Kecskeméti ES edzője:

- Hozzászoktunk a dobogós helyekhez, de ez most ezen a kér versenyen nem jött össze. Ebben a versenyben most ennyi volt, azonban a srácok hozzáállása miatt nincs hiányérzetem. Töretlenül készülünk a következő versenyekre, támogatóinknak köszönhetően remélhetőleg külföldi megmérettetéseken is részt veszünk, mint például a Szlovák Kupa. A következő verseny július 28-án Kincsesbányán lesz, a fiúk ezen a héten a két OB után pihenőt kaptak. Kivéve Csenki Csongort (U17), aki kölcsönversenyzőként a DKSI sorával hétvégén egy kétnaposon vesz részt Belgrádba.

Kikválóan teljesített mindenkét versenyen a kecskeméti nevelésű Minkó Roland, aki az idei évtől az Epronex-Bike Hungary csapatát erősíti

Élő adás