2019. November 13. Szerda  Szilvia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Winter Kúp 2.3 - Bringaverseny a lovaspályán - Videóval

Ismét izgalmas terepversenyen vannak túl azok a bringások, akik kedvenc sporteszközüket télen sem akasztják szögre. A Winter Kúp sorozat harmadik állomásán házi cyclocross verseny várta őket szombaton. A hetényegyházi lovaspályán megrendezett megmérettetésen harmincan pattantak nyeregbe. Aztán ugrottak le, aztán szálltak vissza, aztán estek le… és így tovább!

Sáfár Tamás, a Kecskeméti Első Sor elnöke, aki egyben az utánpótlás csapat, valamint a mastereket tömörítő VeloMelo+ edzője, 2017 telén hívta életre az első Winter Kúp sorozatot, hogy egyesületének és csapatainak tagjait a téli alapozás során felkészítse az aktuális szezonra. Mégpedig úgy, hogy rendkívül izgalmas és erőt, kitartást, állóképességet kívánó közösségi élményt kínál a kerékpárosok számára.

Ez pedig annyira bejött, hogy egyre többen vettek részt a különböző nehézségű fordulókon, és nem volt kérdéses, hogy a négy fordulóból álló terepversenyt 2018-19 telén is megrendezik. Az idei derbik felépítése megegyezik a tavalyival, vagyis az első forduló a Hetényegyháza mögött zajló körverseny, a második a Nyíri erdő kerülése Méntelek érintésével, a harmadik a lovaspályán megrendezett cyclocross, a záró pedig a Kiskunsági Nemzeti Park területét átszelő Vad Kunság.

De ne tekerjünk ennyire előre!

A harmadik forduló, a LovasCross tehát a hetényegyházi lovaspályán zajlott vasárnap. A rendkívül technikás, természetes és mesterséges akadályhegyekkel tarkított pályán 15 (kb. fél kilométer hosszú) kört kellett teljesíteni a versenyzőknek. Pulzus az első körben maxra ugrik, hogy aztán ott is maradjon. Ebben nagy segítség a vakondok és lópaták által megdolgozott talaj, a meredek rézsűk fel és le, árkok, dombok, a vizesárok, a „gyárilag örökölt” lovas szlalom pálya, a keresztbe fektetett vaskos gerenda, a megugorhatatlanul magas lépcső (mely a 10. körtől már inkább bevehetetlen várfalnak tűnik), de ami mindennél durvábbá teszik mindezt, azok az ellenfelek. Akik ott lihegnek a nyakadban, mert ők is nyerni akarnak, beteszik a kereked elé a kereküket, bebújnak melléd a legszűkebb kanyarban is, aztán elhúznak, te meg, aki eddig is kimaxoltad a bulit, vagy felveszed a kesztyűt, vagy megcsinálod ugyanezt egy másik bringással, akit épp utolérsz.

Aztán a végén, amikor „átrobogsz” a célvonalon, azt hiszed, hogy véged. De nem így van, mert a pulzus idővel visszaáll az eredeti kerékvágásba, és már jókedvűen tárgyalod a többiekkel, milyen remek volt ez a verseny. És már készülsz is a következő futamra. Mert az is lesz ám! A 2018-19-es Winter Kúp sorozat utolsó fordulójára február 24-én kerül sor. IV. Vad Kunság útvonala a Kiskunsági Nemzeti Park területén halad át.

Aki pedig úgy érzi, hogy kellően erős, de még képes a feljavított formájához is hozzátenni, Brac szigetére utazik március elején és végén, ahol a hegyen és a tengerparton teszik fel a koronát a téli alapozásra, hogy tökéletes kondiban vágjanak bele az idei országúti szezonba.

Fotók: B. Kovács Norbert, testkamera: Boda Gábor

HIRDETES_CIKK_KOZEPERE_BESZURVA

Kecskemét percről percre

Élő adás