2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Winter Kúp V.1 - A homok futott, de a bringások nem

Megkezdődött a téli időszak tradicionális terepkerékpár-sorozata, a Winter Kúp. Közel negyvenen pattantak nyeregbe a nyárias, kissé őszbe hajló téli vasárnapi délután, hogy megszelídítsék a Hetényegyháza mögött futóhomokot.

Egyre nagyobb az érdeklődés Kecskemét legősibb téli terepkerékpár-versenye, a Winter Kúp sorozat iránt. Ma már nem csak Kecskemét és környékének elvetemül bringásai küzdenek egymással, a terepviszonyokkal és az időjárási körülményekkel, hanem távoli városokból is érkeznek félelmet (és a környéket) nem ismerő kerékpárosok. 

Az október utolsó vasárnapján megrendezett kör, melyből hármat kellett teljesíteni a verseny során, sokaknak már ismerős volt. A 21 kilométeres verseny útvonala nekik már nem rejt különösebb izgalmakat, de az időjárásból adódó terepviszonyok kiszámíthatatlansága már annál inkább. Mert csak a rajt pillanatában derül ki, hogy száraz, puha, kemény, havas, jeges, vagy épp ezek mixe lesz. 

Ezen a napon egy laza homokos szakasz kivételével nagyon haladós volt, ezt mutatja a 26-28-as átlagsebesség, amit azért egy átlagos bringás aszfalton se sűrűn abszolvál. Az indulók most is három korosztályban csaptak össze: Kölyök, Álmaster, Valódi master kategóriában, és kemény harc folyik az összetett megnyeréséért. 

Fotók: B. Kovács Norbert

Winter Kúp 5.1 TOP 3

Kölyök (30 éves korig)
1. Litauszki Tibor
2. Gohér Mihály
3. Rapi Kristóf

Álmaster (31-50)
1. Szekeres Péter
2. Gáspár Levente
3. Kardos László

Valódi master (50- )
1. Hajagos István
2. Martos György
3. Sáfár Tamás

A következő fordulóra nem sokat kell várni, november 13-án jön a második forduló. A régió legkeményebb kerékpáros sorozata, a Winter Kúp a hetényegyházi lovaspályán folytatódik. Ezen a különleges helyszínen az országban egyedülálló módon, egy hétköznapi kerékpáros számára is könnyen teljesthető körpályát alakítanak ki, a fogathajtó pálya akadályait felhasználva!

Élő adás