2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Bár nagyot hajrázott a KTE-Piroska Szörp, elvitte a pontokat a Dabas

Három góllal maradt alul a tegnap esti meccsen a KTE-Piroska Szörp. Férfi kézilabda csapatunk a liga kupa D csoportjának negyedik fordulójában az NBI-es Dabast fogadta a Messzi István Sportcsarnokban.

Füstös Attilagóljával kezdődött a mérkőzés, amire azonnal volt válasza a Dabasnak. A meccs elején még fej-fej mellett haladt a két csapat, a tízedik perctől azonban meglátszódott az ellenfél szintkülönbsége. Átvette a vezetést, míg a KTE-Piroska Szörp mintegy tíz percig nem rezegtette meg az ellenfél hálóját. A 21. percben hat-12 állt az eredményjelzőn, majd a 23. percig két találattal törték meg a gólcsendet a hazaiak. A folytatásban további két gólt értékesítette a Kecskemét azonban volt válasza a Dabasnak, a félidőig további három gólt jegyeztek a vendégek. 10-17-es hátrányban volt a Kecskemét a félidőben. A fordulást követően ismét Füstös volt eredményes. Jobban jött ki a második félidőre a KTE-Piroska Szörp, a 38. percre négy gólig zárkóztak, 15-19 volt az állás. A folytatásban ismét több hiba esett a hazaiak támadásában, így az ötvenedik percre visszaállt a nyolc pontos különbség. 21-29-re vezettek a vendégek. A véghajrát azonban megtolta a KTE, míg a Dabas egyszer talált csak be, a hazaiak még hat gólt jegyeztek. 27-30 lett a találkozó végeredménye.

 

Bencze József, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője elmondta: - Mindkét csapat a kezdetleges formájában volt. Nyilván a Dabas egy erősebb bajnokságban edződik, erősebb játékosai vannak, ez azért kimutatkozott, de azt gondolom, hogy minket is dicséret illet, hiszen az, amit kértem tőlük  a támadásban, illetve a védekezésben ezeket az egy-egy elleni szituációkat próbáljuk megnyerni, ez nagy mértékben sikerült.

A Kecskemét gólszerzői: Füstös 5, Csordás 5, Bíró 4, Kátai 3 (3), Francia 3, Szrnka 2, Tamás 2, Kis 1, Forgács 1, Tóth 1

A Kecskemét legközelebb jövő hét pénteken játszik, 19 órától a Mizse KC csapatát fogadja a Messzi István Sportcsarnokban.

Élő adás