2018. Július 21. Szombat  Dániel

19°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Férfi kéziseink is indulnak az idei Liga Kupán

A KTE–automatika.hu kecskeméti férfi kézilabdacsapat is benevezett idén a Liga Kupa sorozatba, ahol a D-csoportba kapott besorolást. Két élvonalbeli ellenfelük lesz a hármas csoportjukban, az Orosháza és a Cegléd. A kéziseink szerdán Orosházán vendégeskednek, pénteken viszont hazai mérkőzést vívnak 19 órától a Ceglédi KKSE ellen.

A Magyar Kézilabda Szövetség a 2016/2017-es szezonban elindította a Liga Kupát, amely az európai kupasorozatokban nem szereplő NB I-es, valamint a sorozatba benevezni kívánó NB I/B-s férficsapatok számára biztosít versenyzési lehetőséget. A 2017/2018-as szezonban a KTE-automatika.hu is vállalta a megmérettetést, és a D-csoportba kapott besorolást, ahol az NB1-es Orosházi FKSE-Linamar és az ugyancsak élvonalbeli Ceglédi KKSE vár a hírös városiakra. Tavaly októberben a Cegléd hazai pályán egy góllal kikapott az Orosházától (26-27), most pedig a Kecskemét is bekapcsolódik a küzdelmekbe és január 10-én, szerdán Orosházán lép pályára 18 órától, míg január 12-én, pénteken a Ceglédi KKSE csapatát fogadja 19 órától a Messzi István Sportcsarnokban. A Liga Kupa mérkőzésre a belépés díjtalan.

Ocsovai Zsolt, a KTE-automatika.hu vezetőedzője a következőket mondta a Liga Kupa találkozók kapcsán: – A Liga Kupa sorozatot teljes egészében a tavaszi szezonra történő felkészülés részének tekintjük. Célom, hogy minden játékosom lehetőséget kapjon a két NB 1-es csapat, az Orosháza és a Cegléd ellen. A Liga Kupa versenykiírása az élvonalbeliek számára is legfeljebb két nem magyar állampolgárságú kézilabdázó szerepeltetésére ad lehetőséget, így e csapatok nem a legerősebb felállásban, de erős kerettel vágnak neki a találkozóknak. Annak ellenére, hogy a felkészülés két állomásának tekintjük a szerdai és a pénteki összecsapást, szeretném hangsúlyozni, hogy komolyan vesszük és mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Azt várom el a játékosaimtól, hogy úgy küzdjenek, mintha bajnoki mérkőzést vívnának. A Liga Kupa D-csoportjában mi vagyunk az egyetlen gárda a második vonalból, így nem mi vagyunk az csoportgyőzelem esélyesei, de a szurkolóink biztosak lehetnek abban, hogy teljes erőbedobással küzdünk a diadalért. Ha ugyanis most jól szerepel a csapatom, akkor a tavaszi szezonban is jó eséllyel küzdhetünk a célunkért.

Kecskemét percről percre

Élő adás