2019. November 18. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hatodik helyen végzett a sportiskola U14-es fiú kézilabdacsapata

Az országos gyermekbajnokság hatodik helyén végzett a Kecskeméti Sportiskola U14-es fiú kézilabdacsapata a májusban véget ért szezonban. Vazul Zsolt vezetőedző tanítványai az első osztály 16 csapata között harcolták ki az előkelő hatodik helyet. A bajnokságot az FTC nyerte az Éles Kézilabda Iskola és a Pick-Szeged csapata előtt.

Vazul Zsolt vezetőedző kiemelte: az U14-es korosztályban nagyon komoly verseny volt. Az U14-es országos gyermekbajnokság különböző csoportjaiban mintegy száz csapat versenyzett, ezért a hatodik hely kiváló teljesítmény. Elégedett a játékosok hozzáállásával, csak gratulálni tud az elért eredményhez, amelyért a bajnoki szezon minden mérkőzésén jól kellett szerepelni. Fontosnak nevezte, hogy a csapatában csak hazai, kecskeméti játékosok játszottak, mindannyian a sportiskola keretein belül nevelkedtek. 

A május végén, az FTC sportcsarnokában, az Elek Gyula Arénában rendezett utolsó fordulókban a negyedik helyre is volt esélye csapatának, ha az utolsó két mérkőzését megnyerte volna, azonban csak a Békés ellen sikerült győzni, a PLER csapatától kikaptak, így nem sikerült még előkelőbb helyen végezniük. Az első mérkőzésünkön taktikusan és kiváló kapusteljesítménnyel (Matos Kornél) magabiztosan nyertünk a Békés ellen. Az eredmények is úgy alakultak, hogy a Kézi UP. PLER elleni győzelem esetén a 4. helyet szerezhetjük meg. Az első félidőben még reménykedhettünk, hogy a két sokat hibázó csapat közül mi kerülünk ki győztesen, de sajnos az idegek harcában a második félidőben még többet hibáztunk, így a PLER megérdemelten nyert. Kecskeméti Sportiskola – Békés-Drén KC 19–14 Kézi UP PLER–Bidwonder – Kecskeméti Sportiskola 19–14

A 6. helyezett KESI U14-es csapat tagjai: Berki Péter, Czár Bakács, Csányi Péter, Ecsédi Dániel, Faragó Balázs, Görög Ádám, Herczeg Gerő, Járó Kristóf, Kovács Gergő, Kovács Rajmund, Lukács Kornél, Matos Kornél, Simkó Márton, Tóth Ferenc, Takács Bence, Varga Péter, Vincze Balázs, Héjjas Bence, Hazafi Sándor, Varga Máté.

Edzők: Vazul Zsolt vezetőedző, Perényi Krisztián másodedző és Csorba Andrea. Vazul Zsolt hangsúlyozta: köszönet jár a sportiskola vezetésének és a szülőknek az önzetlen támogatásért.

Élő adás