2020. Május 30. Szombat  Zsanett, Janka

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Helyt álltak a fiatalok az Algyő elleni felkészülési meccsen

Újabb felkészülési mérkőzést játszott a KTE-Piroska Szörp, ezúttal az Algyő csapata látogatott a Messzi István Sportcsarnokba. Ocsovai Zsolt pihentette a rutinosabb játékosait, de a fiatalok is helyt álltak a jó erőkből álló ellenfél ellen, a vége: 24 – 33.

Több fiatal játékos is a kezdőcsapatban találta a helyét a kezdésnél, és egyikük, Csuzi Milán találatával indult a találkozó. Csuzi az 5. percben is betalált egy szép betörést követően, 4-3. Ekkor azonban beragadt a Kecskemét, három eladott labdának köszönhetően fordítottak a vendégek, 4-6. Emberelőnyben szép figurát váltott gólra Szrnka Levente, 6-7, majd őt küldték ki a bírók a 13. percben, amit kihasználva négy góllal léptek el a csongrádiak. Francia Zalán, illetve Csuzi újabb két találatával zárkózott a KTE, 10-12, de a 25. percben Ocsovai Zsoltnak időt kellett kérnie, hiszen egy újabb rövidzárlat érte a hírös városiakat; rendre lerohanásból, valamint üres kapus szituációkból kapták a gólokat, 10-15. A szünetig a helyzet nem változott, a félidőre 12-18-as állással vonultak a felek.

A második játékrész elején Forgács Tamás és Kiss Dániel is eredményes volt, ám védekezés továbbra is sok hiba jellemezte a Kecskemét játékát, a 35. percben már 14-22-re vezetett az Algyő. Sok fiatallal, becsületesen küzdve kézilabdázott a KTE, de az eredményt nem sikerült szorosabbá tenni, az utolsó tíz percbe 18-26-tal léptek be a csapatok. Ebben a szakaszban támadásban feljavult a hazai együttes, előbb Szél Gergő kapus vette be egész pályáról az ellenfél üres kapuját, majd Talmácsi Ákos érvényesített egy gyorsindítást, illetve Forgács és Szrnka is betalált. A sok bekapott gólt azonban már nem lehetett elkerülni. A végeredmény: 24-33.

Ocsovai Zsolt (KTE): - Ebben a két hétben rengeteg mérkőzést játszunk, emiatt próbáltam a mai napon a rutinosabb játékosaimat pihentetni, így ez a meccs a fiataloké volt. Azt gondolom, hogy ők jól helyt álltak, voltak szakaszai az összecsapásnak, amikor nagyon szépen játszottak, de rengeteg hibát vétettünk. Nem tudom őket ezért elmarasztalni, mert jól küzdöttek. meg fogjuk beszélni a hibákat, ki fogjuk őket javítani.

Herbert Gábor (Algyő): - Örülök, hogy megszereztük az első győzelmünket a felkészülés során. Az út legelején tartunk, rengeteg munka vár még ránk, és sok időt kell még együtt töltenünk. Csalóka az eredmény, mert a Kecskemét nem a legerősebb sorával állt fel; edzőkollegám a fiataloknak szánt bizalmat. Elfogadom az ő kellemes problémáját, hogy be tud áldozni egy edzőmeccset, sajnos mi még itt nem tartunk. Remélhetőleg jót tesz az önbizalmunknak ez a győzelem, és bár sok hibát csináltunk, voltak már stabilabb pontjaink, mint az eddigi találkozóinkon.

KTE-Piroska Szörp – Algyő 24 - 33 (12 – 18)

Férfi kézilabda NB I/B – felkészülési mérkőzés

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

 

KTE-Piroska Szörp: Csuzi 4, Forgács 4, Szrnka 3, Bálint 2, Francia 2, Kiss 2, Vörösváczki 2, Talmácsi 2, Berkes 1, Bíró 1, Szél 1. Edző: Ocsovai Zsolt

Hétméteresek: 2/2, illetve 1/0

Kiállítások: 10 perc, illetve 12 perc

Forrás: Kesport.hu Írta: Vizi Zalán

Élő adás