2020. Június 1. Hétfő  Tünde

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

III. Czagány Károly Kézilabda Emléktorna

Szombaton délelőtt kezdődött a III. Czagány Károly kézilabda emléktorna a Messzi István Sportcsarnokban. A szenior kézilabda versenyen ezúttal is hat csapat mérkőzik egymással.

Czagány Károly, egykori neves kézilabdaedző és testnevelő tanár tiszteletére rendezik a III. Czagány Károly Kézilabda Emléktornát, amely a II. Kecskeméti Kézilabdások Találkozója, illetve a XXV. Mistral Kupa is egyben.

Az ünnepélyes megnyitón Bogasov István, a Sport munkacsoport elnöke köszöntötte a résztvevőket. 
 - Czagány Károly a megyei kézilabda sportág egyik meghatározó személyisége volt. Hosszú edzői-pedagógiai pályafutása során nagyon sok fiatallal szerettette meg a kézilabdát. Edzői munkája során legnagyobb sikereit a Kecskeméti Építők a Bács-ép egyesületével szerezte meg, játékosai közül nagyon sokan viselhették a felnőtt magyar válogatott illetve a korosztályos válogatott mezét.

A senior férfi kézilabdatornán hat együttes vesz részt: két szerb csapat (Magyarkanizsa, Zenta), Budapestről a MAFC, Balatonboglár, Dabas, és a Kecskeméti Mistral Kézilabda Klub.

A rendezvényre szeretettel várnak 9 órától minden kézilabda barátot, egykori játékost, kecskeméti kézilabdázót, a belépés ingyenes. A szervezők kézilabda ereklyéket, emlékeket, képeket, labdákat is gyűjtenek, melyeket a helyszínen lefotóznak, és később az elkészült felvételekből kiállítást szerveznek.

 

Élő adás