2020. Szeptember 19. Szombat  Vilhelmina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A polgármester meglátogatta a válogatott edzését

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szerdán meglátogatta a férfi kosárlabda válogatott edzését a Mercedes-Benz Sport Akadémián, ahol Ivkovic Stojan szövetségi kapitány vezetésével a válogatott a 2021-ről 2022-re halasztott Európa Bajnokság selejtezőjének folytatására készül.

A polgármester és Vojvoda Dávid már ismerősként üdvözölték egymást, mert a válogatott már 8. éve Kecskeméten készül fel a nemzetközi találkozókra. Vojvoda Dávid röviden elmondta, hogy örömmel készül a csapat városunkban, mert minden feltétel biztosítva van.

A polgármester jó szereplést kívánt a nemzeti csapatnak a csoportküzdelmek során. Szemereyné Pataki Klaudia 2017-ben is találkozott a Kolozsvárra, az EB csoportkörére utazó csapattal, amely az utóbbi évtizedek legszebb sikerét aratva bejutott a legjobb 16 közé, majd az Isztambulban rendezett nyolcaddöntőn a későbbi ezüstérmes Szerbiától szenvedett vereséget.

A polgármester találkozott a Kosárlabda Akadémia U14-es csapatának edzőivel is, akik elmondták, hogy egyre több fiatal sportol. Nagy élményt jelent a fiatalok számára, hogy olyan játékosokkal találkozhatnak, akiket csak a TV-ben láttak.

Az EB selejtezőn a nemzeti csapat Ausztriával, Ukrajnával és Szlovéniával van egy csoportban, amelyet két forduló után hibátlan teljesítménnyel vezet. Februárban a legutóbbi EB győztesét, a címvédő Szlovéniát hazai pályán, majd Ukrajnát idegenben verte. Novemberben a magyarok az osztrákokhoz, majd a szlovénokhoz látogatnak, a kvalifikáció jövő februárban további két mérkőzéssel zárul.

Élő adás