2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Forray Gábor: „Az ambícióim miatt hagyom itt Kecskemétet”

A KTE Kosárlabda Klub Kft. kedden jelentette be, hogy Forray Gábor távozik a KTE-Duna Aszfalttól. A szakember jövőre az Alba Ferhérvár csapatát fogja irányítani, azonban az edző bízik abban, hogy a jövőben még visszatér a kecskeméti kispadra.

Nagyon tartalmas és szép karriert futott be Kecskeméten Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője. Az utánpótlás csapattokkal négyszer lett bajnok, míg másodedzőként a felnőtt csapattal kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes lett.

A szakember a Kecskeméti Televíziónak elmondta, az elmúlt 15 évben rengeteget tanult, és kollégáinak is nagy szerepe van abban, ahol ma tart:

– Az első két évben Meszlényi Róbert, a második két évemben Zsoldos András mellett dolgoztam. Érdekes, hogy mindketten szövetségi kapitányok voltak, és ez a sor nem ért véget, hiszen utána Sztojan Ivkovics mellett is dolgoztam 12 évet. Úgyhogy azt gondolom, jó mestereim voltak. Nyilván Sztojan volt a legmarkánsabb hatással a karrieremre, hiszen vele töltöttem a legtöbb időt.

Forray Gábor 2016-ban vette át a csapat irányítását és a KTE élén vált érett, profi edzővé.

Kedden egy sajtótájékoztatón az Alba Fehérvár bejelentette, hogy Forray Gábor két évre szerződik az ötszörös bajnokcsapathoz. A kecskeméti szurkolók szerették a szakembert, ezért is nehéz számára a távozás.

– Ha a szívemre hallgatok, akkor sose megyek el Kecskemétről. Nagyon jól éreztem magam, minden adott volt a nyugodt munkához és meg is becsültek. Azért megyek el, mert nagyon nagy ambíció van bennem, és a legjobb edzők egyike szeretnék lenni az országban – magyarázta döntése hátterét Forray Gábor.

Hozzátette, bízik abban, hogy ha teljesítette álmait, ismét visszatér a hírös városba. Hogy az edzőt ki követi a kecskeméti kispadon, arról hamarosan bejelentést tesz a KTE Kosárlabda Klub Kft.

Élő adás