2020. Május 30. Szombat  Zsanett, Janka

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Harcos meccsen maradt alul a KTE-Duna Aszfalt Pakson

Szombat este a férfi kosárlabda NBI A első mérkőzésén a KTE-Duna Aszfalt idegenben lépett pályára az Atomerőmű ellen. A paksiak vendégeként harcos meccsen maradtak alul végül Wittmannék.

Az új igazolás, Djurasovic kettesével indult a bajnoki évad első összecsapása, majd Coleman vezényletével vette vissza a kezdeményezést a paksi alakulat. Karahodzics volt eztán többször is eredményes a palánk alól, 11–13-nál időt volt kénytelen kérni Dzunic mester. Cleveland Thomas is megszerezte első kecskeméti pontjait, de az ASE légiósai is megrázták magukat, és Lóránttal kiegészülve 140-ás rohanást bemutatva behúzták az első negyedet 27–20-ra.

A folytatásban megkezdődött a felzárkózás: Derasimovic és Wittmann vette vállára a csapatot, és négy pontra csökkent a különbség, 32–28. 37-30-nál aztán Forray Gábor rendelte magához tanítványait, és az intelmek kedvezően hatottak, nagyot küzdve sikerült három pontra felzárkózni a félidőre, így lett 48–45.

A pihenőt követően 52–52-nél értük be az ASE-t Djurasovic trojkája után, majd aztán szintén ő volt főszerepben, mikor sikerült átvenni vezetést, az állás ekkor 54–56. Felváltva estek ezután a pontok, gyűrték egymást keményen a csapatok, az adok-kapokból egyetlen ponttal, de a KTE-Duna Aszfalt jött ki jobban ebben az etapban, 68–66-os állással várhattuk a hajrát.

70–70-et mutatott az eredményjelző, a folytatásban viszont a hazaiak voltak pontosabbak. Harris vezényletével megléptek, és végül nem is engedték ki a kezük közül a vezetést. A vége 90–84 lett a hazaiak javára.

Forray Gábor vezetőedző értékelése: – Gratulálok a Paksnak, megérdemelten nyertek, szinte végig vezettek. Jár a gratuláció a csapatomnak is, és a szurkolóinknak, mert mindent megtettek, hogy ma meglepetést okozzunk a komoly célokért küzdő ASE-val szemben. Végig partiban voltunk, az utolsó pillanatig nyílt volt a meccs. Jó hír, hogy megérkezett az utolsó láncszem a keretünkbe, de még érezhető volt, hogy nem tudott csomó mindent. Ezekből a hibáinkból tudott a jól védekező Paks megindulni, könnyű pontokat szerezni, ez sok energiánkat felemésztette. A mai teljesítményre lehet alapozni, és ha javítjuk a hibáinkat, akkor eredményesek lehetünk a folytatásban.

Atomerőmű SE  KTE-Duna Aszfalt 9084 (2720, 2125, 2021, 2218)

Férfi kosárlabda NBI A., 1. forduló

Paks, ASE Sportcsarnok

Paks: Kovács 9/6, Evans 15/6, Harris 22/12, Coleman 14/3, Lóránt 14. Csere: Faust 12/3, Szalai -, Porter 4, Kis -.

KTE: Wittmann 23/9, Vukcevic -, Djeraszimovic 20/6, Djuraszovic 20/6, Karahodzsics 8. Csere: Thomas 8, Molnár -, Révész 5.

U20-as eredmény: 92-82

forrás: ktekosar.hu

Élő adás