2020. Április 8. Szerda  Dénes

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hetedik helyen zárta a bajnokságot a KTE-Duna Aszfalt

Szoros első félidőt követően magabiztosan nyert a Falco, amely készülhet az elődöntőre.

A párharc végeredménye: 3-0 a Falcónak

Djeraszimovics találatával kezdődött a mérkőzés, majd a Falco Bruinsma vezérletével 8-2-re lépett meg. Nem telt el sok idő, a KTE-Duna Aszfalt egy pontra zárkózott Mészáros triplájával (8-7), a vezetést azonban nem tudta átvenni. Inkább a hazaiak diktálták a tempót, a különbség azonban elenyésző volt a két fél között, kemény csata zajlott a pályán. Az első játékrész 23-18-cal ért véget.

Váradi triplájával folytatódott a játék, a túloldalon Dimics válaszolt egy duplával (26-20). Dimics nagyon elkapta a fonalat, támadásban megállíthatatlannak bizonyult ebben a periódusban. Az ő büntetőjével sikerült egyenlíteni, a KTE-Duna Aszfalt védekezése is jól működött. Reddic büntetőjét követően Molnár Márton zsákolt (28-29), átvette a vezetést Forray Gábor együttese. Újra magához ragadta a kezdeményezést a Falco, a KTE-Duna Aszfalt azonban tartotta magát, ez nagyban köszönhető volt Mészárosnak is, aki fontos pillanatokban dobott triplákat (39-37). A félidő hajrája Perl Zoltánéknak sikerült jobban, az utolsó percekre kétszámjegyűre nőtt a differencia (52-42), Djeraszimovics révén azonban sikerült faragni a hátrányból a nagyszünetre (52-44).

Govens triplájára Wittmann válaszolt – ezzel kezdődött a második félidő. Kicsivel később újra tíz pont fölé nőtt a különbség, a Falco egy fokozattal feljebb kapcsolt, s 63-49-es vezetésre tett szert. Mészáros törte meg a KTE-Duna Aszfalt kosárcsendjét (63-51), de a hazaiak nem jöttek zavarba, a huszonkilencedik percben már 74-51 állt a táblán. Dramicsanin büntetője zárta a negyedet, 74-52-vel következhetett a záró felvonás.

A lényegi kérdések eldőltek, a KTE-Duna Aszfaltnak nem volt esélye a fordításra. 97-64-re nyert a Falco, a párharcból pedig 3-0-s összesítéssel jutott be az elődöntőbe.

Forray Gábor: - Gratulálok a Falcónak a négy közé jutáshoz, továbbá gratulálok a saját csapatom egész éves teljesítményéhez. Köszönöm a játékosaimnak, hogy ilyen állapotban is mindenki vállalta a szereplést. Az első félidőben maximálisan betartottuk azt, amit megbeszéltünk, nyilván voltak hibáink, de méltó ellenfelei voltunk a Szombathelynek. A második félidőben előjöttek azok a problémáink, amelyekkel az utóbbi időben küzdöttünk. Egy percig nem volt kérdés, hogy a Falco 3-0-val zárja le a párharcot, megérdemelten győzött, további sok sikert kívánok neki a folytatásra. Köszönet jár a játékosoknak, a szurkolóknak, a klub összes dolgozójának az egész szezonért. A hetedik helyen végeztünk, amire büszkék lehetünk. Erős, kiegyensúlyozott volt a bajnokság, soha ne legyen rosszabb szezonunk. A Falco játékosainak és a szurkolóinak további jó mérkőzéseket kívánok, kívánom azt is, hogy jussanak el a döntőig. A kecskeméti szurkolóknak azt szeretném mondani, hogy továbbra is ugyanilyen szeretettel álljanak hozzá a csapathoz, ezt pedig igyekszünk majd a következő idényben is meghálálni.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt 97-64 (23-18, 29-26. 22-8, 23-12)

Falco: Govens 17/12, Perl 18, Bíró 12/12, Bruinsma 11/9, Tóth N. 4. Csere: Váradi 10, Reddic 17, Balmazovics 4, Verasztó 2, Hódi -, Körmendi 2.

KTE: Wittmann 7/3, Green 6/6, Djeraszimovics 12, Dramicsanin 3, Karahodzsics 9. Csere: Molnár M. 4, Dimics 9/3, Mészáros 14/12, Molnár D. -, Plézer -, Lukács -, Fülöp -.

forrás:ktekosar.hu

Élő adás