2020. Augusztus 13. Csütörtök  Ipoly

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megkezdte a felkészülést a KTE

Hétfőn megkezdte a felkészülést NBI-es férfi kosárlabda csapatunk, a KTE-Duna Aszfalt. A bajnokság szeptember végén kezdődik, addig több edzőmérkőzés vár a csapatra.

Sikeres szezonon van túl a KTE-Duna Aszfalt, amely az utóbbi évek egyik legszorosabb magyar bajnokságában a hetedik helyen zárt. Két hónap után, hétfőn ismét összeállt a csapat, ahol bár nem teljes kerettel, de megkezdte a felkészülést a 2019/2020-as kosárlabda bajnokságra.

- Jelen pillanatban minden a terv szerint folyik. Az első nap egy tesztjellegű futóprogramot csináltunk, azon vettek részt a játékosok, ahol azt ellenőriztem, hogy mindenki elvégezte-e a rá kiszabott munkát a nyáron, hogy megfelelő állapotban érkeztek-e. Ennek maximálisan eleget tettek, mindenki jó állapotban van, úgyhogy tudjuk azt a munkát folytatni, amit én megterveztem - mondta Forray Gábor, vezetőedző.

Ezen a héten tíz edzésen vesznek részt a játékosok, a következő három hétben pedig az eddigihez hasonlóan alakul a program. A folytatásban a tornáké lesz a főszerep. A szeptemberi nyitányig kilenc edzőmérkőzés, ebből egy zártkapus meccs vár a KTE-Duna Aszfaltra.

- Az első három hétben nagyon kemény munkát terveztem, és ott megtörjük majd a monotonitást egy mérkőzéssel, ami közös megegyezéssel zárt kapus lesz. Hiába megmaradt a csapat gerince, de attól függetlenül vannak azért szép számmal újoncok, illetve újonnan érkezők, így nagyon fontos lesz, hogy hány meccset játsszunk- mondta az edző.

A szezon végén öt távozója volt a KTE-nek. Mészáros Máté, Molnár Márton, Juan’Ya Green, Milos Dimics és Rastko Dramicsanin is máshol folytatja pályafutását. A csapat gerince, Wittmann Krisztián, Marco Djeraszimovics és Karahodzsics Kemál személyében megmarad. Hozzájuk csatlakozik DeVaugntah Williams, Obinna Oleka, Nikola Vukcsevics, Chester Lewis és Révész Ádám. 

Vezetőedzői poszton nem történik változás, továbbra is Forray Gábor irányítja a KTE-Duna Aszfaltot segédjével, Váradi Kornéllal, aki az NBI/B-s csapatot is vezeti. A bajnoki rajt szeptember 28-án lesz, idegenben az Atomerőmű SE ellen lépünk pályára az első fordulóban.

Élő adás