2020. Május 30. Szombat  Zsanett, Janka

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megvan az első győzelem

Szombaton a KTE-Duna Aszfalt a férfi kosárlabda NBI harmadik fordulójában a Szedeák vendége volt. Derasimovic kiváló formában volt Szegeden, de az egész csapat szívét-lelkét kitette a pályára, és ez győzelmet ért.

Ahogy az várható volt, nagy elánnal vetették bele magukat a csapatok a mérkőzésbe. Az első felvonásban már Djurasovic vezényletével sikerült megszereznie az előnyt a KTE-nek, 18-21. A folytatásban Cleveland vette hátára a csapatot, és szinte minden szépségét felvonultatta a kosárlabdának: hol remek passzt osztott ki Karahodzicsnak, hol kintről süllyesztett el egy triplát, tízpontosra duzzasztva előnyüket, 31-41. Riadót fújtak a Tisza-partiak, és zárkózni kezdtek, és egy perccel a dudaszó előtt 41-42-re megközelítették Wittmannékat. Derasimovic a legjobbkor köszönt be eztán második hármasával, 41-45-re módosítva az állást a nagyszünetre.

A harmadik felvonásban folytatódott a kiélezett csata a parketten, mindkét oldalon voltak szépségdíjas megoldások. A negyed derekán, Wittmann távolija után, 50-56-nál időt kértek a szegediek, hogy rendezzék soraikat. Asbury és Krapic révén egalizálni is tudtak, de Karahodzic centerektől nem megszokott módon, remekül állt bele a hármasba, így újra a KTE-Duna Aszfaltnál volt az előny, 56-60. Előnyét tartani tudta a lila-fehér alakulat, 63-67-tel fordulhattak a záró játékrészre. Két és fél percnyi játékot követően időt volt kénytelen kérni a Kecskemét 66-67-es állásnál. Mindkét oldalon nagy volt a nyomás, sok volt a pontatlanság ebben a periódusban, a KTE-nél viszont Derasimovic hozta a tőle megszokott higgadtságot, és két egymást követő triplával lehűtötte a kedélyeket, 66-73. A fiatalok közül Chester Lewis is jól szállt be a mérkőzésbe, fontos kettese után már 10 pont volt a differencia, 69-79. A hajrában lassította játékát a Kecskemét, a hazaiaknak pedig csak kozmetikázásra futotta. A végeredmény 77-86 lett a KTE-Duna Aszfalt javára.

Forray Gábor értékelése: - Gratulálok a csapatomnak, emberfeletti amit ma műveltek. Egyik alapemberünk, Djurasovic jól kezdte a meccset, de lesérült, és nem akartunk kockáztatni, ezért nem erőltettük a játékát. Reméljük nem komoly, mert amúgy sem vagyunk sokan. A Szegednek is jár a gratuláció, hiszen rendkívül jól harcoltak. Azt kaptam a meccstől, amit előzetesen vártam. A kulcsfontosságú pillanatokban jó döntéseket hoztunk. Szegedre nem győzni járnak a csapatok, mi is nagyon ritkán nyerünk itt. Köszönöm a játékosoknak, a szurkolóknak, és további sok sikert kívánok a szegedieknek!

Naturtex-SZTE-Szedeák - KTE-Duna Aszfalt 77-86 (18-21, 23-24, 22-22, 14-19)

férfi kosárlabda NBI A-csoport, 3.ford.

2019.10.12., 18:00

Újszegedi sportcsarnok

SZTE: Wirth 5, Krapic 16/3 , Milisavljevic 16/6 , Balmazovic 13/9 , Asbury 23, Kerpel-Fronius G. 1, Kerpel-Fronius B. 3/3.

vezetőedző: Andjelko Mandic

KTE-Duna Aszfalt: Wittmann 13/9 Cleveland 11/3, Derasimovic 25/15, Djurasovic 14/9, Karahodzic 19/3, Lewis 4, Kucsera -, Révész -, Vukcevic -.

vezetőedző: Forray Gábor

Élő adás