2020. Június 1. Hétfő  Tünde

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Negyven pontos vereség a Falco ellen

Szombaton kezdte meg a férfi kosárlabda NBI rájátszását a KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabda csapata. Magabiztos győzelemmel kezdte a párharcot a Szombathely, folytatás kedden, 18:00-kor a Messzi István Sportcsarnokban.

Perl dupláival indult a találkozó, majd Karahodzsics és Green kosaraival átvette a vezetést a KTE-Duna Aszfalt (4-6). A negyed közepéig fej-fej mellett haladtak előre a felek, ám a Falco egy fokozattal feljebb kapcsolt, s elhúzott 17-9-re. Dramicsanin büntetőivel zárkózott a KTE-Duna Aszfalt (17-11), ám a kiváló dobóformát felmutató hazaiak egy 8-0-s periódussal tíz fölé növelték a különbséget (25-11). Karahodzsics büntetője zárta a játékrészt, 25-12.

Djeraszimovics tempójára Bruinsma válaszolt távolról, majd Dramicsanin dobott be egy büntetőt (28-15). Nem változott a játék képe, ellenállhatatlanul játszott a középszakaszt a második helyen záró Falco. Pontatlan volt a KTE-Duna Aszfalt, a sárga-feketék pedig minden egyes apró hibát kihasználtak. Az első félidőben nyolc hárompontost is a helyére küldtek Govensék, Forray Gábor csapata nem találta a fogást ellenfelén. A nagyszünetben 55-30 állt az eredményjelzőn.

A forgatókönyv a folytatásban is hasonló volt, a KTE-Duna Aszfalt nem tudott zárkózni. Kiváló napot fogott ki a Falco, amelynek vezetése a harmadik negyed közepére harminc pont fölé hízott (67-36). 72-36-nál Green törte meg a kecskeméti kosárcsendet egy triplával, a hazaiak lendületét azonban nem. 77-43-as állással várhatták a felek a záró felvonást.

Az utolsó játékrészre nem maradtak nyitott kérdések, a győzelem sorsa eldőlt, 102-60-ra nyerte meg a Szombathely az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc első összecsapását. Folytatás kedden, 18:00-kor a Messzi István Sportcsarnokban.

Forray Gábor: - Gratulálok a Falcónak, nagyon szépen játszott. Gratulálok a közönségnek is, amely végig sportszerűen szurkolt és remek hangulatot teremtett az Arénában. Nagyon jó alanyai voltunk annak, hogy a Falco gálát rendezett. A Szombathely olyan csapat, akit ha hagynak, és nincs ellene energia a védekezésben, akkor nem fogja megtenni azt a szivességet, hogy kihagyja a dobást. Az első három-négy percben eldőlt a mérkőzés, csupán a végeredmény volt kérdéses. Igyekeztem mindenkinek nagyjából ugyanannyi időt adni, hogy senki ne játsszon sokat. Annak örülök, hogy mindenki pályára tudott lépni, a fiatalok szokhatták a rájátszás légkörét és azt, hogy milyen érzés egy ilyen fantasztikus tábor előtt játszani. A második félidő formalitás volt mindkét csapat részéről. Egy-null az állás, teljesen mindegy, hogy hárommal, vagy negyvennel kap ki egy csapat, az a célunk, hogy kedden hazai pályán nyerjünk, ezért pedig mindent meg is fogunk tenni.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – KTE-Duna Aszfalt 102–60 (25-12, 30-18, 22-13, 25-17)

Falco: Váradi 6, Perl 6, Balmazovics 8/6, Bruinsma 15/9, Reddic 16. Csere: Curry 16/6, Govens 14/12, Bíró 6/6, Tóth 5, Hódi 5/3, Verasztó 4, Körmendi 3/3.

KTE: Green 10/6, Wittmann 13/3, Djeraszimovics 9/3, Dramicsanin 6, Karahodzsics 9. Csere: Dimics 3, Molnár M. 4, Mészáros 4, Fülöp -, Kucsera -, Molnár D. -, Lukács 2.

forrás: ktekosar.hu

Élő adás