2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Nem bírt a KTE-Duna Aszfalt a Pakssal

Szombat este a KTE-Duna Aszfalt az Atomerőmű SE ellen lépett pályára idegenben a férfi kosárlabda NBI középszakasz középház kilencedik fordulójában. Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, a találkozó második felében azonban jobb volt az ASE.

Karahodzsics büntetőivel indult a találkozó, a túloldalon Norfleet szerezte meg az első pontokat. Fej-fej mellett haladtak előre a csapatok, de többnyire a KTE-Duna Aszfalt vezetett. Jevtovics révén először ragadta magához a kezdeményezést az ASE (7-6), ám Green egyből egy triplával felelt. Nem igazán változott a játék képe a folytatásban sem, úgy tűnt, Forray Gábor csapata előnnyel vonulhat le a pályáról az első tíz perc után, a negyed végén Eilingsfeld azonban nem hibázta el dobását (18-17).

A második játékrész kezdete jobban sült el a Paksnak, még akkor is, ha fórja szinte minimális volt (29-24). Wittmann pillanatai következtek, két támadás alatt két hárompontost is értékesített a KTE-Duna Aszfalt kapitánya, újra vezetéshez juttatva ezzel csapatát (29-30). Ezúttal inkább mi futottunk az eredmény után, viszont mindig volt valaki, aki jókor talált be, nem engedtük, hogy meglépjen az ASE. Green egyenlített (38-38), majd Karahodzsics volt eredményes, de a félidő hajrája jobban sikerült a hazaiaknak, egy 6-0-s periódusnak köszönhetőn Braniszlav Dzunics együttese vezetett a nagyszünetben (44-40).

 Dramicsanin öt, Henton hat pontot szerzett a folytatásban, ötre nőtt az ASE vezetése (50-45). Ahogy haladt előre a találkozó, egyre inkább a Paks akarata látszott érvényesülni. 56-48-nál Henton újabb triplát dobott be, a különbség először nőtt tíz fölé (59-48). Nem tudtunk faragni hátrányunkból, a záró felvonásra 65-53-mal fordulhattak rá a felek.

 Két ASE-duplával folytatódott a játék, Wittmann távolról talált be (69-56). Továbbra sem tudtunk közelebb férkőzni ellenfelünkhöz, s egy 10-2-es paksi futással 79-58-ra módosult az eredmény. A lényegi kérdések eldőltek, a találkozó végéhez közeledve a fiatalok is lehetőséghez jutottak mindkét oldalon. Plézer duplája után Henton értékesített két büntetőt, így alakult ki a 92-69-es végeredmény.

Forray Gábor: - Gratulálok a Paksnak! Az első félidőben nagyjából az történt, amit szerettünk volna. Az ASE átvette a vezetést, de volt arra sanszunk, hogy nálunk legyen az előny. A gyorsindításainkat rendre elhibáztuk, melyek után kontrát kaptunk. Megadtuk a Paksnak azt a lehetőséget, hogy vezetéssel menjen a nagyszünetre. A támadásunk eddig mindig jó volt, a mai mérkőzésen viszont nem, ennek köszönhető, hogy kikaptunk. Nagyon jól, agresszívan, a faulthatáron védekezett az ASE, erre nem reagáltunk jól. Vagy nem azokat a játékokat hívtuk, amelyeket megbeszéltünk, vagy korai, nem jó ritmusú dobásokat vállaltunk. Ezt megbüntette ellenfelünk, a lepattanók után villámgyors, könnyű kosarakkal meglépett. Időt kértünk, rövid időn belül kétszer is, de az igazság az, hogy a találkozó ezen periódusában az ASE jobb volt, elsősorban a védekezése miatt. A jó védekezés meghozta a ritmust, beestek a tripláik, onnantól pedig nem volt kérdés, hogy ki fogja megnyerni a meccset. Megérdemelten nyert a Paks, de gratulálok a saját csapatomnak is, hiszen mindenki megtett mindent. A meccs végén igyekeztem szem előtt tartani a szerda találkozónkat, amelyet a Debrecen ellen játszunk majd. Ha nyerünk, akkor a hatodik helyen zárunk, ami nagy bravúr lenne a tavalyi ötödik hely után. Gratulálok a Paksnak a rájátszáshoz és további sok sikert kívánok neki!

Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt 92-69 (18-17, 26-23, 21-13, 27-16)

ASE: Kovács 21/9, Norfleet 7/3, Henton 15/9, Eilingsfeld 7, Jevtovics 15. Csere: Ruják 12/6, Williams 9, Horváth 5/3, Szalai -, Kalmár 2.

KTE: Green 19/9, Wittmann 11/9, Dimics 6/6, Dramicsanin 13/6, Karahodzsics 12. Csere: Molnár D. -, Mészáros -, Molnár M. 4, Kucsera -, Plézer 4, Fülöp -, Lukács -.

forrás:ktekosar.hu

Élő adás