2020. Január 22. Szerda  Vince

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Nyolcadik évét kezdi a KTE és a Duna Aszfalt

Szerdán tartotta évzáró sajtótájékoztatóját a KTE Kosárlabda Klub kft. a GuSto Étteremben. A csapat többek között bejelentette, hogy a Duna Aszfalt kft. hét év szoros együttműködés után szerződést hosszabbít, és a kosárlabda mellett marad.

Sikeres szezonon van túl a KTE-Duna Aszfalt, amely az utóbbi évek egyik legszorosabb magyar bajnokságában a hetedik helyen zárt.

 - Külön öröm, hogy egy független szakmai portál a nézőszámban 44%-os emelkedést jelzett. - mondta Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub ügyvezetője. A klub komoly szerepet vállal a sportfejlesztésben. Tavaly nyáron a Messzi István Sportcsarnok világítását korszerűsítették, míg jelenleg a Neumann János Egyetem Sportcsarnokában füst és hőelvezető rendszert, valamint mobil lelátó rendszert telepítenek.

Fazekas Mihály a KTE tulajdonosi tanácsának vezetője kiemelte céljuk volt, hogy egy jól működő céget hozzanak létre, ehhez pedig biztos alapok kellettek. Ehhez nagyon fontos a névadó szponzor, aki a legnagyobb támogató. Majd megköszönte, hogy a Duna aszfalt ezt a minőséget nyolcadik éve biztosítja.

Tóth László, a névadó Duna Aszfalt Kft. ügyvezetője elmondta, büszke erre a csapatra ez a nyolc év melyben a csapat mellett állnak a kitartást és a stabilitás jellemzi. Hozzátette, szeretné, ha hasonlóan jól teljesítenének jövőre is. Soha nem fogalmaztak meg különösebb elvárást, számukra a sport szenvedélye az igazi elhivatottság.  

Az év végén öt távozója van a KTE-nek. Mészáros Máté, Molnár Márton, Juan’Ya Green, Milos Dimics és Rastko Dramicsanin is máshol folytatja pályafutását. A csapat gerince, Wittmann Krisztián, Marco Djeraszimovics és Karahodzsics Kemál személyében megmarad. Hozzájuk csatlakozik Révész Ádám, DeVaugntah Williams és az Amerikából hazatérő irányító, Chester Lewis.

Vezetőedzői poszton nem történik változás, továbbra is Forray Gábor irányítja a csapatot segédjével, Váradi Kornéllal, aki az NBI/B-s csapatot is vezeti. Míg az U20-as korosztály szakvezetője a Kecskemétre immár edzőként visszatérő Hegedűs Gergely lesz.

A sajtótájékoztató bővebb összefoglalóját a Kecsméti Televízió hétfői Sportmagazinjában láthatják!

 

Élő adás