2022. Szeptember 24. Szombat  Gellért

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Szlovákiát is legyőzte férfi kosárlabda-válogatottunk Kecskeméten

Szlovákiát is legyőzte férfi kosárlabda-válogatottunk Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban tartott pénteki felkészülési mérkőzésen. "Látható volt a csapaton, hogy fáradtak voltunk az egész heti kemény edzések miatt. Örülök, hogy nyertünk, s mindenki dobott pontot" - értékelt az ötpontos győzelem után Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány.

Kemény, fizikális edzésekkel folytatta a héten a felkészülését a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Kíváncsian várta a szakvezetés is, hogy a kőkemény munka mellett milyen teljesítményre lesz képes a csapat - írja beszámolójában a hunbasket.hu portál.

Nos, az első negyedben kifejezetten jól mozogtak Hanga Ádámék, s a Real Madrid sztárjának vezérletével gyorsan megléptek tíz ponttal Ihringéktől (21-11). A negyed vége azonban a szlovákoké volt, néhány távolival belátható távolságban maradtak tíz percnyi játék után (24-19).

A folytatásban láthatóan küszködtek Váradiék a fáradtsággal, sok volt az elrontott támadás és az eladott labda. Szerencsére a jónak mondható védekezésnek, valamint a remek lepattanózásnak (42-29-re nyerték ezt a különcsatát Keller Ákosék) köszönhetően a vendégek nem tudtak igazán élni a magyar csapat két negyedesre nyúlt holtpontjával (50-51).

A záró játékrészben lendületet tudtak adni a játéknak Szabó Zsolték, s végül egy szoros meccsen ugyan, de megérdemelten nyertek a mieink.

Magyarország – Szlovákia 72-67 (24-19, 12-17, 14-15, 22-16)

Férfi kosárlabda válogatottak felkészülési mérkőzése

Kecskemét, 1500 néző

V.: Földházi Tamás, Tóth Cecília, Mészáros Balázs

MAGYARORSZÁG: Hanga 9/3, Vojvoda 4, Benke 3, Allen 6/3, Keller 7. Csere: Pongó 2, Szabó 6, Golomán 2, Ferencz 9/9, Somogyi 2, Lukács 2, Perl 9/3, Eilingsfeld 8, Váradi 3. Szövetségi kapitány: Sztojan Ivkovics

SZLOVÁKIA: Ihring 9/3, Krajovic 6, Fusek 10, Abrhám 4/3, Bachan 3/3. Csere: Novák, Mokrán 10/3, Dolezaj 11, Hlivaj 7/3, Volárik 7/3, Bolek.

A magyar válogatott a következő héten utazik Horvátországba, ahol a házigazdával vívja utolsó felkészülési mérkőzését a világbajnoki selejtezők előtt.

(forrás: hunbasket.hu)

Élő adás